Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De eerste fase van de heraanleg is intussen voltooid en reeds in gebruik gesteld. In het najaar starten de werken van de tweede fase (Dorpsstraat tussen huisnummer 79 en de Nieuwpoortsesteenweg).

We stellen echter vast dat er in het vernieuwde gedeelte van de Dorpsstraat -ondanks de duidelijke verkeerssignalisatie- massaal wordt wildgeparkeerd. Daardoor is het pleintje voor en naast de O.L.V.-ter-Duinenkerk (Duinenkerkje) amper toegankelijk voor voetgangers en wandelaars. Ook kunnen er -wegens plaatsgebrek- amper fietsen worden gestald.

Daarom plaatsen we graag nog eens een aantal afspraken op een rijtje:

Wanneer je de Dorpsstraat inrijdt vanaf de Zeedijk, dan is het verboden om op het trottoir te parkeren, te laden of te lossen langs de rechterzijde (kant duinen). Er is parkeerplaats voorzien aan de overzijde (kant Kinkhoorn). Deze parkeerzone werd duidelijk afgebakend met witte belijning.

Daarnaast geldt parkeerverbod op het plein, voor en naast de kerk. Net voorbij de Duinenstraat kan er wel geparkeerd worden in de daartoe voorziene parkeerruimte, eveneens afgebakend met witte belijning.

Tot slot is er ook parkeerruimte voorzien langs de Zeedijk en kunnen chauffeurs ook hun wagen kwijt op de voorziene parkeerplaatsen in de Dorpsstraat tussen huisnummer 67 en de Nieuwpoortsesteenweg.

De Lokale Politie zal er voortaan een oogje in het zeil houden. Wie zich niet houdt aan de verkeersregels, riskeert een boete. Een verwittigd man/vrouw is er dus twee waard!

We bedanken je alvast voor de medewerking!

Voor meer inlichtingen kun je terecht bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059/80.55.00, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6941

Login Form