Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Heraanleg Aartshertogstraat: stand van zaken

Momenteel zijn de nutsmaatschappijen nog bezig met de vernieuwing van de huisaansluitingen water, gas, telefoon en elektriciteit.

Op maandag 21 november 2011 start de aannemer met de rioleringswerkzaamheden in de Aartshertogstraat. Deze werken worden in drie fasen onderverdeeld:

Fase 1: Aartshertogstraat tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de Passchijnstraat
Op 21 november 2011 starten de rioleringswerkzaamheden en wordt deze zone afgesloten voor het verkeer. Tegen Kerstmis zal de rijweg in steenslag aangelegd zijn en is er tijdelijk weer plaatselijk verkeer mogelijk. Na de kerstvakantie geldt opnieuw verkeersverbod. Vanaf 21 november 2011 moeten de huisvuilzakken en pmd, papier en karton worden geplaatst op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg of de Passchijnstraat. De voltooiing van fase 1 is voorzien tegen juni 2012.

Fase 2: Aartshertogstraat tussen de Passchijnstraat en de Anjelierenlaan
Op 16 januari 2012 wordt gestart met rioleringswerkzaamheden in fase 2 en is er geen plaatselijk verkeer meer mogelijk. De huisvuilzakken en pmd, papier en karton moeten dan worden geplaatst op de hoeken van de Nieuwpoortsesteenweg, de Wielingenstraat, de Passchijnstraat of de Anjelierenlaan. Ook de voltooiing van fase 2 is voorzien tegen juni 2012.

Fase 3: Aartshertogstraat tussen de Anjelierenlaan en de Troonstraat
In maart 2012 starten de rioleringswerken voor deze fase. Vanaf dan is er geen plaatselijk verkeer meer mogelijk. De huisvuilzakken en pmd, papier en karton moeten dan worden geplaatst op de hoeken van de Troonstraat, de Wielingenstraat of de Anjelierenlaan. De voltooiing van fase 3 is voorzien tegen juni 2012.

Aansluitingen openbaar nut
Wil je een telefoonaansluiting, internetaansluiting, gasaansluiting, elektriciteitsaansluiting… aanvragen, dan raden wij je aan om dit zo snel mogelijk te doen, nu de straat toch opgebroken wordt. Zo voorkomen we immers dat pas aangelegde straten opnieuw moeten worden opgebroken. Je kan je aanvraag richten naar de diverse nutsmaatschappijen:
- Eandis: Scheepsdalelaan 56, 8000 Brugge, T 078/35.35.34
- Belgacom: Teleboetiek, Marie Joséplein 12, T 059/56.19.20 of via het algemeen nummer 0800/22.700
- TMVW: Schaakstraat 100, 8310 Brugge, T 050/36.83.11
- Telenet: Guido Gezellelaan 6, Roeselare, T 015/66.66.66

Geveltuintjes
Om de integratie van groen in de wijk te stimuleren, kun je gratis een aanvraag indienen voor een geveltuintje. Een geveltuintje is een smalle, beplante strook tegen de gevel (rooilijn), op het openbaar domein, waarbij de bewoner zelf instaat voor de groenaanleg en het onderhoud. Het aanvraagformulier en alle bijkomende info vind je op www.oostende.be/milieuengroen of krijg je bij de directie Openbaar Domein.

Voor meer inlichtingen kun je terecht bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, kantoor 422 op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059/80.55.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6940