Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Toerisme Oostende ontwikkelde samen met t-shirt designers Topaholic een unieke reeks ‘Oostende t-shirts’, vervaardigd uit bamboe. Het resultaat is een stijlvolle én ecologische collectie met een herkenbare signatuur voor dames, heren en kids.

De collectie voor Toerisme Oostende bestaat uit 5 verschillende ontwerpen, verkrijgbaar voor dames, heren, meisjes, jongens en baby’s. De t-shirts zijn herkenbaar door 2 grote letters OO. Die signatuur staat voor verwondering en is een verwijzing naar een moderne Stad aan Zee.

De volledige Oostende  collectie is online te bestellen bij www.topaholic.eu. Ook in de shop Toerisme Oostende vzw zullen enkele items te koop worden aangeboden. Naar aanleiding van de digitale Marvin Gaye wandeling wordt binnenkort ook een Marvin Gaye t-shirt in een beperkte oplage verwacht.

Bamboe biedt heel wat voordelen ten opzichte van katoen, de courante grondstof voor t-shirts. Bamboe is zachter dan katoen met een textuur die aanvoelt als zijde. Het is natuurlijk anti-bacterieel en hypo-allergeen en wordt gewonnen zonder gebruik van chemicaliën of pesticiden. Bamboe absorbeert ook heel makkelijk vocht, waardoor het zweet en geurtjes uitstekend neutraliseert. Bamboe t-shirts kunnen het hele jaar door gedragen worden. Ze houden je koel in de zomer en warm in de winter.

 

Maar minstens even belangrijk zijn de ecologische eigenschappen van bamboe als grondstof. Bamboe groeit aan een razendsnel tempo en heeft daarvoor erg weinig water nodig. De plant overwint extreme droogte, maar houdt zich ook staande bij waterovervloed. Bamboe is een duurzame en steeds hernieuwbare bron die zich voortdurend zelf regenereert en de lucht verrijkt met een aanzienlijke hoeveelheid zuurstof.

Meer info bij Toerisme Oostende vw, T 059/70.11.99 of kijk op www.visitoostende.be.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6914

Login Form