Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het Drugbeleid van de stad Oostende ontvangt via diverse kanalen signalen over cannabis. Men geeft aan dat er heel wat misverstanden bestaan over het middel. Zo zou het gebruik van cannabis volgens een aantal mensen geen kwaad kunnen, het zou een natuurlijk middel zijn met weinig tot geen schadelijke effecten dat niet verslavend kan werken.

Meer info over Cannabisgebruik en de gevaren ervan.

De stad Oostende wil hierop inspelen en lanceerde een wedstrijdcampagne. Voor de campagne werden bierviltjes en posters ontwikkeld met als slogan “Weed is een plant en planten zijn gezond… toch?”. Hiermee wordt een vaak gehoord misverstand over cannabis in twijfel getrokken en worden mensen aangespoord er zelf eens over na te denken. Vervolgens worden ze aangezet om zelf een goede slogan te bedenken die de hiervoor vermelde misverstanden over cannabis onder de aandacht brengt en corrigeert. De bierviltjes en de posters werden verdeeld in het Oostendse uitgaansleven en door het JAC Middenkust.

Deelnemers kunnen hun voorstellen neerschrijven op de bierviltjes of indienen via een bericht naar www.facebook.com/uitgaaninoostende. De bierviltjes zelf kunnen afgegeven worden in de uitgaanscafés in Oostende of in het JAC (Zinnialaan 1, 8400 Oostende). Dat kan tot en met 5 augustus 2012. Daarna zal een jury een winnaar kiezen, die een VIP-arrangement voor twee personen voor het Filmfestival Oostende 2012 ontvangt. De winnende slogan zal gebruikt worden in het kader van een vervolgcampagne rond cannabis.

De bierviltjes en de posters werden ontwikkeld in samenwerking met de heer Bart Simoens, grafisch ontwerper van het Stedelijk Drugbeleid. 

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6904

Login Form