Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Oostende = Blankenberge

Oostende = Blankenberge  Oostende op een mooie zomerdag het blijft een fenomeen.    De stad verandert onder de zon die opkomt en de intense geur van de Noordzee.   Het zijn zo   van die dagen waarvan je weet dat het fantastisch leven is in Oostende.    Het strand is een fantastisch fenomeen en de verzamelplaats bij uitstek, ‘s avonds is het gezellig in het Oostendse nachtleven waar menig feestje wordt gevierd.   Het zijn van die dagen waarop je de problemen die Oostende heeft bijna zou gaan vergeten.

Als je vandaag kijkt naar de gemiddelde toerist die naar Oostende komt, en Godzijdank dat er nog komen, dan zie je gewoon dat er een ander type toerist is die naar hier komt.   Helaas is het vandaag zo dat Oostende meer en meer bezocht wordt door de lagere klasse.   Op zich is dit niet erg maar dat zorgt ervoor dat je minder omzet krijgt die omgaat in het toerisme. Oostende heeft ook een reputatie, of we hadden die toch.

Nu blijft daar niet veel meer van over.

Hoe komt dat?   Oostende heeft gewoon niets meer te bieden.

Harde conclusie maar het is vandaag wel zo!

Wat zijn de troeven van Oostende buiten het mooie weer (als het mooi weer is) en de zee en het strand?    We hebben er geen meer.

Het Casino waarvoor mensen ooit van heinde en verre naar Oostende kwamen is al zijn grandeur kwijt.   Het is een triestig betonnen gebouw die eigenlijk een doorn in het oog is van iedereen.   Het kost het stadsbestuur handenvol geld, deels door slecht management maar kom.   Het heeft de Oostendenaar nog weinig te bieden en het voldoet eigenlijk lang niet aan de vraag.

De Langestraat en de uitgaansbuurt in Oostende zijn een schim van wat ze ooit zijn geweest.   Nu is de Peppermint ook nog gesloten na meer dan 25 jaar café.    Hoe meer zaken er verdwijnen hoe meer leven er uit Oostende aan het wegstromen is.   Het nachtleven stelt niet veel meer voor en het is zeker geen troef meer voor Oostende.   Vroeger kwamen toeristen naar hier om feestjes te vieren.    En zo moet het zijn voor een kuststad.   Dat dit overlast met zich meebrengt is zo maar zorg er dan voor dat er genoeg capaciteit is bij de Politie dat ze die kunnen opvangen.

We zijn aan de vooravond van de zomer en het enige wat we kunnen hopen is dat het voor Oostende een mooie zomer wordt.    Zodat de enige economie die overeind is gebleven “het toerisme” in Oostende, toch nog voor wat jobs en welvaart zorgt.   Al de rest is door ons stadsbestuur al naar de knoppen geholpen of in handen van grote spelers zoals Electrawinds.

Wat mij het meest stoort is het feit dat dit allemaal onder onze ogen gebeurt.   Oostende is aan het doodbloeden en niemand onderneemt actie.   De politiek helemaal niet, die willen Oostende zo rap mogelijk op intensieve zorgen en ze zijn goed bezig.  De oppositie voor zoverre die bestaat in Oostende onder het oog van keizer Johan en hofnar Jean.

Als we op hen moeten rekenen dan is dit de oplossing voor de uitdaging van Oostende.   En dan vrees ik echt dat we Blankenberge 2 aan het worden zijn.Lelijke beelden

Vind ik leuk:

One blogger likes this.

Read more http://oostendenaar.wordpress.com/2012/06/25/oostende-blankenberge/