Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Rolstoelgebruikers, personen met een visuele handicap, moeilijke stappers, jonge gezinnen met een kinderwagen, mensen met een gebroken been, …  ze botsen steeds op hindernissen bij een strandbezoek door obstakels op de weg tussen de tramhalte en het strand, geen rolstoeltoegankelijk toilet in de directe omgeving van het strand, …

Maar, er wordt iets aan gedaan! De gemeentebesturen van De Haan, Middelkerke, Nieuwpoort, Oostende, (Zee)Brugge, de vereniging Intro (organisatie die festivals en evenementen toegankelijk maakt) en het West-Vlaamse provinciebestuur slaan voor de zesde keer op rij de handen in elkaar om het zonnige strand deze zomer toegankelijk te maken voor iedereen.

‘Zon Zee Zorgeloos’ is een unieke combinatie van een aantal ingrepen en aanpassingen voor een probleemloze stranddag.  Het project voorziet onder meer een rolstoeltoegankelijk toilet, een douche en omkleedruimte, een verhard pad op het strand, de mogelijkheid om van een strandrolstoel (tiralo of strandjutter) gebruik te maken tot zelfs opgeleide assistenten die graag een hulpvaardig handje toesteken bij de transfer van de eigen rolstoel naar een tiralo.

In Oostende vind je de container van Zon Zee Zorgeloos op het parkeerterrein ter hoogte van de Diksmuidestraat, dicht bij de toegankelijke tramhalte Ravelingen. Er zijn ook parkeerplaatsen voor gehandicapten die met de auto komen.  Zon Zee Zorgeloos is open van 01 juli tot 31 augustus, elke dag van 10.30 tot 18.30 uur en is te bereiken via 0491/50.54.33.

Daarnaast kan ook een tiralo (lage strandrolstoel) ontleend worden bij de Surfclub VVW-Outside van Oostende, Beachhouse op het strand ter hoogte van de Wellingtonrenbaan.  Daar ligt ook een verhard pad op het strand.  Info Beachhouse: 059/23.83.62.

Een derde verhard pad  ligt op het hoofdstrand, ter hoogte van de Parijsstraat.

Meer informatie: dienst Samenleven, benedenverdieping Stadhuis, Anne Goetghebeur, 059/80.55.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie? dienst Samenleven, T 059/80.55.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6873

Login Form