Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Skype via computer

“Skype is een programma dat je toelaat om via de computer, IPad, tablet of laptop te communiceren. Het programma zorgt ervoor dat je kan ‘bellen’, met bijhorend beeld, met iemand  die ook beschikt over Skype”, zegt Wilfried Dezwarte. Hij gaf eerder al lessen gsm en tablet in de ontmoetingscentra van het Sociaal Huis. “Skype werkt met mailadressen en laat toe om ‘te bellen’ met anderen via de computer. De Skype-communicatie tussen twee computers is gratis. Als je via Skype ook naar een telefoon of gsm belt, is dit echter niet gratis.” Dankzij Skype zie en hoor je de persoon aan de andere kant van de lijn via de computer. “Handig als je familie veraf woont of als je vanuit het buitenland wil communiceren met het thuisfront. Zelf hou ik zo contact met mijn dochter die in Australië woont. Er zijn ook senioren die, op deze wijze, vanuit Spanje ’s winters contact houden met hun familie.”

Alles in één les

Tijdens de les, die plaatsvindt tussen 9.30 en 12 uur, krijg je de basisinformatie over Skype. Je leert Skype downloaden en installeren. Voor wie zijn tablet of Ipad meebrengt, kan dat zelfs tijdens de les. Uiteraard wordt Skype ook uitgeprobeerd. Deelnemers zijn met maximum vijftien per groep en krijgen een bundel met alle informatie. “Wie zich wil vervolmaken in het Skypen kan daarvoor nadien terecht in vormingscentra of avondschool die uitstekende vervolgcursussen aanbieden”, geeft Wilfried Dezwarte mee.

Hoe inschrijven?

Kom langs in een van de ontmoetingscentrum of stuur de inschrijvingsstrook uit de Sociaal Huiskrant op naar hoofdcentrumleider Jan Dhondt, Schelpenstraat 20, 8400 Oostende voor 29 juni. Deelnemers worden later per brief verwittigd van de lesochtend in juli. De deelnameprijs bedraagt 2 euro.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6756

Login Form