Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In het kader van het vernieuwde woonzorgdecreet van de Vlaamse Gemeenschap begint het ontmoetingscentrum  De Boeie met ‘Buurthulp’. 

Dit project kent alleen maar voordelen, zowel voor de buurthelper als de persoon die buurthulp aanvraagt. Het brengt mensen samen en biedt hulp in de ruimste zin van het woord.

De bedoeling is om mensen die hulp nodig hebben bij een klusje, zoals het vervangen van een lamp, een boodschap doen bij een lokale handelaar (apotheek, slager, dagbladwinkel…),  een gsm herinstellen,  hulp bij de installatie van een nieuwe tv, documenten invullen (bv. meterstand gas, water of elektriciteit), sneeuw opruimen, terecht kunnen bij de buurthulpcentrale om beroep te doen op een vrijwillige helper.  Daarnaast zal men ook op die helper kunnen rekenen voor zaken zoals een leuke babbel, de hond uitlaten, e.d. 

Buurthulp wil geen afbreuk doen aan bestaande initiatieven.  Aanvragen  (zoals gras afrijden, personenvervoer, enz.) waar reeds professionele diensten een antwoord op bieden, worden steeds vrijblijvend doorverwezen.

Heb je zin om je actief en volgens je eigen talenten en specialiteiten in te zetten voor de wijk?  Aarzel dan niet en neem contact op met het ontmoetingscentrum! Je wordt uitgenodigd voor een korte kennismaking. 

Kandidaat vrijwilligers kunnen zich aanmelden in De Boeie  bij Nathalie Van hulle.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6782

Login Form