Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Slakken weten waarom!

Slakken eten graag planten. Helaas lusten ze niet alleen ‘onkruid’ maar ook je mooie planten en de sloebers kunnen ook een ravage aanrichten in je moestuin. Om schade te vermijden, kan je best gootjes met water plaatsen rond de zaailingen of ‘biervallen’ plaatsen. Deze zijn heel doeltreffend. Let er wel op dat je ze niet té dicht bij de zaailingen zet.Graaf een potje in tot de bovenkant gelijk komt met het grondoppervlak. Vul het potje voor een derde met bier en bescherm ze tegen de regen met een dakje. Zonder dakje wordt het bier verdund met water en verliest het ook voor slakken zijn aantrekkingskracht. Slakken hebben een voorkeur voor bruin bier.

Wereldkampioen vliegen vangen!

Insecten kunnen voor heel wat overlast zorgen in de tuin. Voor de vogels zijn ze een lekkernij! Maak je tuin daaom wat vogelvriendelijker, want vooral de koolmees is de kampioeninsecteneter! Je kan bijvoorbeeld vruchtdragende bomen of struiken planten of nestkastjes hangen.

Vanavond blijven we plakken…

Vliegen kunnen beestig lastig zijn, maar als ze op je voeding zitten, kunnen ze ook ziektes overbrengen. Allerlei spuitbussen gebruiken is echter geen gezonde oplossing. Je kan er beter voor zorgen dat ze niet binnen kunnen komen door goede vliegenramen. Zitten ze toch binnen, dan zijn vliegenvangers nog altijd één van de meest efficiënte middeltjes.

Meer informatie over pesticiden en gezondheid vind je op www.mmk.be/pesticiden.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6823

Login Form