Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Erfgoed met Smaak stimuleert om streekgerechten te proeven en stelt de wandelaar verschillende adresjes voor om iets te nuttigen in een prachtig, authentiek kader. Oostende heeft immers enkele typische streekproducten, zoals de oester l’Ostendaise, de Purus garnaal, zeetong en Keytebier.
Tijdens de maand juni worden vanaf het tweede weekend van juni elke zondagnamiddag om 14.30 uur begeleide wandelingen georganiseerd, net als de eerste drie zondagen van augustus telkens om 10.30 uur. Begin juli wordt er bovendien een kroefelwandeling ‘Erfgoed met Smaak’ aangeboden. Een boeiende stadswandeling met gids waarbij halt gehouden wordt voor proevertjes van diverse streekproducten.

Onze stad werd samen met 24 andere kandidaten geselecteerd door de jury en haalde zo de eerste ronde! Eind augustus zullen vijf steden of gemeenten, (een per provincie) de titel van Ambassadeur mogen opspelden. Nu komt het erop aan om van Oostende de lekkerste stad van Vlaanderen te maken. Help ons naar de overwinning en stem vandaag nog voor Oostende via www.radio2.be/vlaanderen-lekker-land/west-vlaanderen
Stemmen kan tot en met 26 augustus.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6825

Login Form