Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De heraanleg van de Honoré Borgersstraat (tussen het Hendrik Conscienceplein en de Elisabethlaan), de Leffingestraat (tussen de Sint-Catharinaplein en de Elisabethlaan), het Sint-Catharinaplein en de Gelijkheidstraat (tussen de Leffingestraat en de Eendrachtstraat) is volop aan de gang. Wij geven een stand van zaken mee alsook de planning voor de komende maanden.

De werkzaamheden werden ingedeeld in vier fasen.

Fase 1: Honoré Borgersstraat tussen de Elisabethlaan en de Gelijkheidsstraat + plein
Deze fase werd intussen afgewerkt.

Fase 2a: Leffingestraat tussen de Honoré Borgersstraat en de Elisabethlaan
Deze fase werd intussen afgewerkt.

Fase 2b: Leffingestraat tussen de Gelijkheidstraat en de Eendrachtstraat
De betonstraatstenen werden intussen aangelegd. De straat is afgewerkt, maar het zandcement moet nog uitharden. Pas wanneer de straat voldoende is uitgehard, kan de straat weer worden gebruikt. Mogen we aub aandringen om dit te respecteren. Plaatselijk verkeer is mogelijk vanaf 16 januari 2012.

Fase 3:Gelijkheidsstraat tussen de Leffingestraat en de Eendrachtstraat
Trottoirs, parkeerstroken en rijweg werden intussen aangelegd in mager beton. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van de betonstraatstenen. De volledige voltooiing is voorzien voor eind februari 2012.

Fase 4: Honoré Borgersstraat tussen de Gelijkheidstraat en het Hendrik Conscienceplein
De aannemer startte intussen met de rioleringswerkzaamheden aan de kant van de oneven huisnummers. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van de riolering aan de kant van de even huisnummers. Het einde van de werkzaamheden is voorzien tegen eind april 2012

De opgegeven data zijn onder voorbehoud van een vlot verloop van de werken en gunstige weersomstandigheden, mogelijks kunnen er wijzigingen optreden.

Mogen we vragen om de huisvuilzakken en pmd, papier en karton tijdens de werkzaamheden te plaatsen op de dichtstbijzijnde straathoek bereikbaar voor de ophaalwagens. Dat is het geval voor Fase 2b, fase 3 en fase 4. Fase 1 en Fase 2a zijn intussen afgewerkt. Daar kunnen de ophaalwagens tot aan de woningen rijden en kan het afval -zoals voorheen- weer op het trottoir worden geplaatst.

Voor meer inlichtingen kun je terecht bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, kantoor 422 op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059/80.55.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6861

Login Form