Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Je kon hem al downloaden, maar nu is ook de TAZ-brochure op papier verkrijgbaar! (onder meer bij bij Dienst Cultuur en Toerisme). De ticketverkoop draait op volle toeren, de TAZ-ploeg groeit dag na dag … Het aftellen kan beginnen, nog een goeie maand en ‘t is een feit: TAZ is back in town!

Enkele highlights op de nieuwe TAZ-locaties:

Ergens hoog en droog
NAAST / HINTERLAND
Sara Vertongen, Charlotte Bongaerts, BZB

do 26/7 t/m za 4/8 van 10.00-13.00 uur en 14.00-19.00 uur

Actrice Sara Vertongen trok de afgelopen maanden de stad in, ze sprak met tal van Oostendenaars en verwerkte hun verhalen in deze voorstelling. Een ‘one on one’-ervaring in een torenflat, ergens in Oostende.

*Tickets zijn enkel aan infostand Café Koer vast te leggen!

 

Maria Hendrikapark thv de watertoren
DE SCHPOUNTZ
Comp. Marius

vr 27/7 om 19.00 uur
za 28/7 en zo 29/7 om 19.00 uur
di 31/7 t/m vr 3/8 om 19.00 uur

Op TAZ#2011 speelden ze hun trilogie Marius, Fanny en César en het hoorspel Allen die vallen. Deze zomer komen ze terug met niet minder dan de Belgische première van hun nieuwe voorstelling: De Schpountz.

De Schpountz (1936) is een onnozele farce en een ode aan de toneelspeler in 57 scènes en 34 personages, waarin het onbegrip tussen een jonge artiest met een dikke nek en een hardwerkende kleine middenstander te midden van de saucissen en de roquefort wordt beslecht.

De Schpountz is oorspronkelijk een filmscenario. Een waterval van personages en ijzersterke dialogen, gesitueerd in het artistieke milieu, waar Pagnol met veel ornaat de kracht van de komedie verdedigt.

*Deze voorstelling gaat door in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.


 

Ziekenhuis Henri Serruys AZ St.-Jan
VERGIET 8+ ...
De Nietjesfabriek

za 28/7 t/m vr 3/8 om 17.00 uur

Opa heeft drie lijsten: een lijst met dingen die hij niet meer weet (die is hij kwijt), een lijst met dingen die andere mensen niet mogen weten (waarom de koelkast altijd openstaat) en een lijst met dingen die hij niet meer wil weten (maar die geraakt hij maar niet kwijt).

Vergiet is een ontroerende voorstelling over dementie, die gelauwerd werd met de Nederlands-Duitse Kaas en Kappesprijs, een bekroning voor de beste jeugdtheatertekst.

 

Raadszaal van het Stadhuis
DE GROTE MOND
SKaGeN

 

do 26/7 en vr 27/7 om 20.30 uur
za 28/7 om 15.00 uur

Acteur Valentijn Dhaenens (ook in De Helaasheid der dingen) brengt een ode aan 2500 jaar redevoeren. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningspeech, de grafrede ...

“SKaGeN-acteur Valentijn Dhaenens imponeert met ‘De Grote Mond.” (****) (Knack)

Vrij Technisch Instituut (VTI)
PARKIN’SON
Giulio d’Anna

 

di 31/7 t/m vr 3/8 om 18.00 uur    

ENG/IT                                 

Een vader en een zoon vertellen een universeel verhaal over de onbetwistbare kracht tussen ouder en kind. Giulio is 31 en choreograaf. Stefano is 63, therapeut en heeft de ziekte Parkinson. Giulio aanschouwt zijn toekomst, zijn vader zijn verleden. Op speelse wijze doorbreken de twee taboes tussen vader en zoon. Hun lichamen spreken woorden die nooit gesproken zijn, hun monden vormen vergeten herinneringen aan momenten van geluk en verdriet. Twee verschillende generaties, twee verschillende levens.

Parkin’son gaat over vader en zoon zijn, over ouder worden en jong blijven, over auto’s en ook nog een beetje over Jimmy Fontana.

concept & regie: Giulio D’Anna | creatie & performance: Giulio & Stefano D’Anna | regie- en productieassistent: Agnese Rosati | Muziek: Maarten Bokslag | licht, scene en kostuum: Theresia Knevel and Daniel Caballero

Giulio d’Anna is 31 en choreograaf. Stefano d’Anna is 63, therapeut en heeft de ziekte van Parkinson. Giulio aanschouwt zijn toekomst, de vader zijn verleden.

Vader en zoon vertellen een universeel verhaal over de onbetwistbare kracht tussen ouder en kind. Hun lichamen spreken woorden die nooit gesproken zijn. Hun monden vormen herinneringen aan momenten van geluk en verdriet. Parkin’son gaat over vader en zoon zijn, over ouder worden en jong blijven, over auto’s en ook nog een klein beetje over Jimmy Fontana.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6849

Login Form