Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Er wordt vastgesteld dat het pompstation van de Koebrugstraat zeer regelmatig niet kan functioneren doordat vodden vastdraaien in de pompen. Dit kan desastreuze gevolgen hebben.
De voorbije jaren werd flink geïnvesteerd door het Stadsbestuur, TMVW-AquaRio, Aquafin en de Vlaamse Milieumaatschappij om de wateroverlast in de omgeving van de Koebrugstraat aan te pakken. Denk maar aan de nieuwe pompstations in de Koebrugstraat, de Zonnestraat en de IJzerwegstraat, de nieuwe riolering in de wijk Konterdam, de verhoging van de oevers van de Gouwelozekreek en de plaatsing van een nieuw zelfreinigend rooster in de Gouwelozekreek (op het einde van de IJzerwegstraat).


Het is dan ook bijzonder jammer om vast te stellen dat er projectielen in de rioleringen worden gedumpt die er niet thuishoren.

Bovendien wordt hierbij de wetgeving inzake het lozen van afvalwater overtreden:

Milieuwetboek VLAREM II – codes van goede praktijk.
“2.5. Definitie huishoudelijk afvalwater
Afvalwater dat enkel bestaat uit het water afkomstig van normale huishoudelijke activiteiten, sanitaire installaties, keukens...”

Milieuwetboek VLAREM II – art. 4.2.8.2.1:
1° het geloosde afvalwater mag noch textielvezels, noch verpakkingsmateriaal in plastiek, noch vaste huishoudelijke afvalstoffen van organische of niet organische aard bevatten.

Mogen wij dan ook uitdrukkelijk vragen om geen projectielen, materiaal en/of afval meer in de riolering te deponeren? Als blijkt dat er aan deze oproep geen gehoor wordt gegeven, zal verder onderzoek worden uitgevoerd om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de schade.

Voor meer inlichtingen kun je terecht bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059/80.55.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6738

Login Form