Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

IODE-seminaries I: Koppelen van oceaan- en weersmodellen voor het beter inschatten van kustbedreigingen

IODE-seminaries I: Koppelen van oceaan- en weersmodellen voor het beter inschatten van kustbedreigingen
Toegevoegd op 2009-10-05 12:29:51

Met de IODE-seminaries wil het UNESCO/IOC Projectkantoor voor IODE - in samenwerking met het VLIZ - de lokale mariene onderzoekswereld mee laten profiteren van de aanwezigheid van wereldexperten die er regelmatig over de vloer komen en hen kennis laten maken met hun recentste resultaten. Op 19 oktober 2009 neemt de reeks een vliegende start met presentaties door drie top-wetenschappers, gespecialiseerd in de koppeling van oceaan- en weersmodellen voor het inschatten van kustbedreigingen.

IODE-seminaries I: Koppelen van oceaan- en weersmodellen voor het beter inschatten van kustbedreigingen

Elk jaar bezoeken verschillende topwetenschappers het IOC Project Office for IODE in Oostende. Ze nemen er deel aan projectworkshops over oceanografie, oceanografisch data- en informatiebeheer, oceaanmodellering en mariene biodiversiteit. Om de Vlaamse mariene wetenschappers te informeren over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek in deze disciplines, start het IOC-projectkantoor met een reeks van wetenschappelijke seminaries. De op dat moment in Oostende aanwezige wereldexperten zullen er in een bondige presentatie hun werk en vorderingen voorstellen aan de Vlaamse specialisten ter zake. Nadien is er gelegenheid om deze mensen wat beter te leren kennen op een receptie. Deze IODE Seminaries staan open voor de brede mariene gemeenschap in Vlaanderen en omstreken.

De eerste editie van de seminarie-reeks zal doorgaan op 19 oktober 2009 en draait rond het thema 'MetOcean Modeling to deal with Coastal Hazards - Linking Sea and Sky'. Een internationale groep van oceanografen en meteorologen zijn dan in Oostende samen voor de Jamboree-III Training Workshop, waar ze samenwerken aan verschillende mathematische atmosfeer-oceaan-modellen om golfhoogten, stormen en stromingen te kunnen voorpellen.

Programma 19 oktober 2009:

16.00 - 16.25 Dr Johannes Guddal
Snapshots of United Nations coordinated activities in support of worldwide oceanographic observing activities
Norwegian Meteorological Institute, Bergen, Norway
16.25 - 16.50 Dr James Gallagher
Using the OPeNDAP and CF to Provide Access to Gridded Model Data
OPeNDAP inc, Butte, USA
16.50 - 17.15 Dr Stephen Baig
The applications of storm surge modeling for safety of life and preservation of property
US National Hurricane Center, Florida, USA
17.15 - 18.15 Receptie, aangeboden door UNESCO/IOC Project Office for IODE

Locatie:
IOC Project Office for IODE
Conference hall
InnovOcean site, Wandelaarkaai 7
8400 Oostende

Meer informatie:
Wouter Rommens
IOC Project Office for IODE
Wandelaarkaai 7
8400 Oostende
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.[1]

Download pdf[2] met alle informatie

Inschrijving:
Stuur volgende informatie door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.[3]

********************************************************************************************* Naam: Instituut: Tel/GSM: Zal aanwezig zijn op het IODE Seminar I “METOCEAN MODELING TO DEAL WITH COASTAL HAZARDS” op maandag 19 oktober 2009, 16h00 en zal blijven voor de aansluitende receptie aangeboden door IODE (17h15-18h15). **********************************************************************************************
IODE-seminaries I: Koppelen van oceaan- en weersmodellen voor het beter inschatten van kustbedreigingen IODE-seminaries I: Koppelen van oceaan- en weersmodellen voor het beter inschatten van kustbedreigingen

References

  1. ^ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (www.vliz.be)
  2. ^ pdf (www.vliz.be)
  3. ^ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (www.vliz.be)

Read more http://www.vliz.be/NL/Datacentrum/VMDC_Nieuws&p=show&id=685