Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
IODE-seminaries II: het gebruik van satellietmetingen van wind en golven in mariene voorspellingen
Toegevoegd op 2009-12-04 12:33:29

Met dit initiatief wil het UNESCO/IOC Projectkantoor voor IODE, in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), de lokale mariene onderzoekers kennis laten maken met de wereldexperten, die regelmatig aanwezig zijn op de InnovOcean Site in Oostende in functie van een cursus of meeting. Op 14 december 2009 (16.00 - 18.30) wordt een namiddagseminarie georganiseerd, waarbij drie top-wetenschappers van EUMETSAT, WMO en NOAA het hebben over het gebruik van satellietmetingen (wind en golven) in mariene voorspellingen.

IODE-seminaries II: het gebruik van satellietmetingen van wind en golven in mariene voorspellingen

Elk jaar bezoeken verschillende topwetenschappers het IOC Project Office for IODE in Oostende. Ze nemen er deel aan projectworkshops over oceanografie, oceanografisch data- en informatiebeheer, oceaanmodellering en mariene biodiversiteit. Om de Vlaamse mariene wetenschappers te informeren over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek in deze disciplines, startte het IOC-projectkantoor recent met een reeks van wetenschappelijke seminaries. De op dat moment in Oostende aanwezige wereldexperten zullen er in een bondige presentatie hun werk en vorderingen voorstellen aan de Vlaamse specialisten ter zake. Nadien is er gelegenheid om de sprekers wat beter te leren kennen op een receptie. Deze IODE Seminaries staan open voor de brede mariene gemeenschap in Vlaanderen en omstreken.

In de week van 14 tot 18 december loopt in Oostende een internationale cursus over het meten van wind en golfgegevens met satellieten én het gebruik van deze producten in weersvoorspellingen. Europese en Noord-Amerikaanse specialisten trainen er cursisten van over de hele wereld. (meer info[1])

Aan deze cursus wordt op maandag 14 december 2009 een namiddaglezing gekoppeld, waarbij drie top-wetenschappers van EUMETSAT, WMO en NOAA hun werk aan u voorstellen: IODE Seminar II: Satellite Wind and Wave Products for Marine Forecasting.

Programma 14 december 2009:

16.00 - 16.30 Dr Mikael Rattenborg
EUMETSAT and Ocean Monitoring
European Organisation for the Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT[2])
16.30 - 17.00 Dr Barbara Ryan
Towards a truly integrated global observing system
World Meteorological Organization (WMO[3])
17.00 - 17.30 Dr Stan Wilson
Use of Satellite Scatterometer-Wind & Altimeter-Wave Observations for Operational Forecasting in Southern Hemisphere GMDSS MetAreas
National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA[4])
17.30 - 18.30 Receptie, aangeboden door UNESCO/IOC Project Office for IODE

Locatie:
IOC Project Office for IODE
Conference hall
InnovOcean site, Wandelaarkaai 7
8400 Oostende

Meer informatie:
Wouter Rommens
IOC Project Office for IODE
Wandelaarkaai 7
8400 Oostende
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.[5]

Download pdf[6] met alle informatie

Inschrijving:
Stuur volgende informatie door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.[7]

********************************************************************************************* Naam: Instituut: Tel/GSM: Zal aanwezig zijn op het IODE Seminar II "Satellite Wind and Wave Products for Marine Forecasting” op maandag 14 december 2009, 16h00 en zal blijven voor de aansluitende receptie aangeboden door IODE (17h30-18h30). **********************************************************************************************
IODE-seminaries II: het gebruik van satellietmetingen van wind en golven in mariene voorspellingen IODE-seminaries II: het gebruik van satellietmetingen van wind en golven in mariene voorspellingen

References

  1. ^ meer info (www.iode.org)
  2. ^ EUMETSAT (www.eumetsat.int)
  3. ^ WMO (www.wmo.int)
  4. ^ NOAA (www.noaa.gov)
  5. ^ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (www.vliz.be)
  6. ^ pdf (www.vliz.be)
  7. ^ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (www.vliz.be)

Read more http://www.vliz.be/NL/Datacentrum/VMDC_Nieuws&p=show&id=825

Login Form