Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Belgische mariene soortenlijst (BeRMS) opgenomen in Waarnemingen.be

Belgische mariene soortenlijst (BeRMS) opgenomen in Waarnemingen.be
Toegevoegd op 2011-04-06 11:50:37

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) startte in 2010 met een inventaris van alle mariene soorten die in het Belgisch deel van de Noordzee leven, en dit in samenwerking met een grote groep veldexperten uit België en taxonomische experten van over de hele wereld.

Belgische mariene soortenlijst (BeRMS) opgenomen in Waarnemingen.be

Naar aanleiding van de lancering van deze lijst in september 2010 werd door enkele admins van waarnemingen.be[1] gevraagd om de Belgische mariene soortenlijst (BeRMS) te mogen integreren. Deze samenwerking geeft – in beide richtingen – enkel maar voordelen: zo is de lijst van van mariene soorten op de website van waarnemingen.be[2] vanaf nu een stuk vollediger, en is het ook meteen duidelijk als een soort nog niet aanwezig is in de lijst. Die kan dan worden doorgegeven worden aan het Vlaams Instituut voor de Zee, die deze informatie zal gebruiken om de Belgische mariene soortenlijst verder te actualiseren.

Intussen werden reeds 1.404 nieuwe taxa toegevoegd aan de databank van waarnemingen.be[3], wat het totaal aantal mariene taxa in waarnemingen.be[4] nu op meer dan 2.000 brengt. Beide organisaties zullen regelmatig updates aan elkaar doorgeven, om zo allebei steeds een zo volledig mogelijk overzicht van de Belgische mariene fauna en flora te kunnen weergeven. Meer informatie over de Belgische mariene soortenlijst is te vinden op www.marinespecies.org/berms[5].

References

  1. ^ waarnemingen.be (www.waarnemingen.be)
  2. ^ waarnemingen.be (www.waarnemingen.be)
  3. ^ waarnemingen.be (www.waarnemingen.be)
  4. ^ waarnemingen.be (www.waarnemingen.be)
  5. ^ www.marinespecies.org/berms (www.marinespecies.org)

Read more http://www.vliz.be/NL/Datacentrum/VMDC_Nieuws&p=show&id=2469