Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Oostende, how to save the city De Paasvakantie zit erop, het was een mooie vakantie met schitterend weer!   Je zou ervoor gaan pleiten dat de paasvakantie vanaf nu altijd zo laat valt.   Het trekt volk dat is duidelijk.

De horeca heeft er een mooie vakantie opzitten en zowel restaurants, hotels, café’s, …. hebben veel volk getrokken.   Alles gaat dan toch goed?   Neen, helaas!

Oostende, how to save the city Het nachtleven, eens de toeristische trekpleister van Oostende ligt voor een deel op zijn gat.   Er verdwijnen nog altijd meer café’s dan dat er bijkomen en dat is natuurlijk niet echt  goed.   Bovendien zit er niet echt veel schwung meer in het Oostendse nachtleven, de meeste café’s organiseren zelden nog iets.     Je moet mensen een reden geven om buiten te komen en dat schijnen er veel mensen nog altijd maar niet te snappen.

Als we er weer iets van willen maken dan gaan we er zelf iets aan moeten doen.   Er is nood aan initiatief zoals Longstreet happening of Oostende in the Mood, ook moet het weer een plaats worden waar Oostends muzikaals talent een podium krijgt.   We hebben tal van grote artiesten voortgebracht en we moeten die traditie verder zetten

Toerisme Oostende verdient echt een pluim maar zou nog veel meer middelen moeten krijgen.   Wat die mensen verwezelijken met een dergelijk klein budget is echt bewonderenswaardig.  Stel je dan eens voor als ze een groter budget kregen!   Toerisme is en blijft belangrijk en activiteiten lokken volk  en dat volk is goed voor onze lokale economie….

Economische troeven van Oostende.   Bestaan die dan?   Zeker weten, Oostende heeft er zelfs meer dan de meeste steden in België.

Wat er moet gebeuren is een verdere uitbreiding van de Haven van Oostende.   We moeten ervoor zorgen dat er meer vracht en passagiers naar Oostende komen.   Gelukkig wordt daar toch al aan gewerkt, de luchthaven dat is een ander verhaal.

Als de gemeente voor goeie infrastructuur zorgt dan zullen de Oostendenaars wel wat ondernemender worden.  Want er is momenteel een groot gebrek aan initiatief bij de Oostendenaars.

Oostende, how to save the city Inzetten op groene energie en onderzoek!   Waarom doen we niet meer met de Noordzee?   We kunnen er een onderzoekscentrum op installeren die nieuwe groene technologiën kan ontwikkelen, dat zal voor meer jobs zorgen dan een concessie aan Electrabel te geven.

Kortom Oostende ligt vol opportuniteiten maar we benutten ze niet!

Vind ik leuk:

Één blogger vindt deze post leuk.

Read more http://oostendenaar.wordpress.com/2011/04/25/oostende-how-to-save-the-city/

Login Form