Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

We zitten duidelijk in een verkiezingsjaar, ja eind oktober is het weer zover.   Gemeenteraadsverkiezingen in Oostende….   Ik denk dat het iedereen al wel was opgevallen.    Overal waar je gaat of staat zijn ze momenteel aan het werk in Oostende.

de weg naar de verkiezingen in Oostende

Waren die werken nodig?   Natuurlijk moet er worden geïnvesteerd in Oostende want sommige stukken liggen er echt verloederd bij en die investeringen zorgen voor een leuker straatbeeld.   Dus ja dat kunnen we alleen maar toejuichen.   Het is wel behoorlijk populistisch om mensen om te kopen met nieuwe straten.   En dat is toch wat het Oostendse stadsbestuur doet.

Oostende had al jaren geleden moeten beginnen met deze werken en ze hadden het nooit zover mogen laten komen.

Want wat het stadsbestuur eigenlijk doet is jouw stem kopen met wat nieuwe straten.

Helaas heeft Oostende grotere problemen dan wat nieuwe straten die moeten worden aangelegd.   Het zit fundamenteel fout met de Oostendse economie, er komen veel te weinig nieuwe jobs bij, integendeel er verdwijnen er altijd maar meer.   En je kan het nu draaien of keren zoals je het wil maar de basis voor een goeie stad is een goeie economie.

Bovendien verdwijnt alle leven stilaan uit de stad.   Het eens zo bruisende studentenleven verdwijnt binnenkort voorgoed.   Andere steden zoals Brugge doen er alles aan om studenten aan te trekken, Oostende doet er alles aan om ze kwijt te zijn….

Studenten brengen schwung in de stad en we zouden zwaar moeten investeren in Hogescholen, gespecialiseerde scholen rond de Noordzee, Windenergie, kenniscentrum rond water…..   Ideetjes genoeg maar geen mens die er wakker van ligt in Oostende.

de weg naar de verkiezingen in Oostende Jean, John & Johan hebben het mooi voor elkaar.   Ze doen wat ze willen, van oppositie is al lang geen sprake meer.   Waar zijn ze de boegbeelden van de VLD (Bart Tommelein, federaal een grote mond maar hebben we hem al iets zinnigs horen zeggen over Oostende?), CD&V, LDD (de vlucht naar Middelkerke)….

We zien de Oostendse toekomst nogal somber in, gelukkig is er nog wat tijd tot oktober.   We hopen dat de politici deze tijd gebruiken om een plan voor Oostende uit te werken.   Zodat Oostende kan beginnen aan de heropbouw van binnenuit!

 

Vind ik leuk:

Één blogger vindt deze post leuk.

Read more http://oostendenaar.wordpress.com/2012/03/02/de-weg-naar-de-verkiezingen-in-oostende/

Login Form