Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Zeilschip Mercator Oostende

Zeilschip Mercator, Oostende

De Mercator is een beetje het symbool van de staat waarin Oostende zich momenteel bevindt.

Het is een schip op rust, een schip zonder kapitein.   Net zoals de echte Mercator blijft de boot mooi, maar ze functioneert  niet meer.   Het schip ligt stil.   En we missen de nieuwe boot omdat onze boot niet meer vaart.

Wat we moeten doen is een nieuwe  boot bouwen die nog veel meer prestige heeft dan de Mercator.   Wat Oostende moet doen is om er opnieuw naar te streven om van Oostende de badplaats van de Noordzee te maken.   We hebben alle potentiëel om de mooiste stad van heel Vlaanderen te worden.   Wat we daarvoor nodig hebben dat is een kapitein met een plan en dat ontbreekt Oostende, we hebben wel een kapitein of is het meer een commandant? Probleem is dat hij geen plan heeft en dat al zijn matrozen uit de gemeenteraad te veel aan hun postje denken om onze kapitein bij te sturen.   We hebben in Oostende een gebrek aan matrozen, die er keihard voor willen gaan om het schip weer op koers te krijgen.   En wat we nodig hebben zijn goeie politici die kapitein voor hun stad willen spelen.

We hebben goeie politici in Oostende maar ze werken liever op een ander niveau dan op het lokale.  Oostende is een beetje stuurloos en immobiel voor het ogenblik.   Hoe zal het zijn in Oostende in 2022?   Heeft er iemand een idee van?   Bestaat er een plan?  Wat willen de Oostendenaars?  Waarop gaan we inzetten?  Waar zullen we werken?   Wat doen we met de Haven?

Is er iemand met een duidelijk antwoord over waar we naartoe gaan op langere termijn?  Ik zou het graag eens weten want ik ben een trotse Oostendenaar die bekommerd is om zijn stad.    Een stad als Oostende dat biedt zoveel potentieel om er opnieuw een glamoureuze stad van te maken.

Maar dan moeten we een duidelijk plan hebben en moeten we durven investeren in onze stad.   We moeten investeren in het blijven aantrekken van toeristen, daarvoor hebben we een nieuw Kursaal nodig.   Een grote evenementen locatie waarbij we opnieuw grotere groepen kunnen aantrekken in Oostende.   Dat moet een grote zaal worden met een capaciteit voor een 10.000 mensen.   Dan kunnen we weer grote events naar Oostende halen.

Oostende snakt ook naar meer groen in de straat, het zou zoveel straten wat kleur geven als er wat meer bomen zouden staan.   De Van Iseghemlaan is daar een mooi voorbeeld van, stel je die straat eens voor met prachtige grote bomen.   Het zou een chique boulevard kunnen zijn zoals je in Knokke of in Nice vindt.

Bovenal moeten we investeren in jobs.   Oostende schreeuwt om meer jobs en vooral jobs voor hoger geschoolden.  Daar ontbreekt het aan in Oostende, ambitieuze bedrijven die in Oostende een aantrekkelijke pool zien om te investeren.   We moeten het klimaat scheppen om die bedrijven naar hier te lokken.   Hier heeft men geen last van files, je bent overal dichtbij en je hebt veel mogelijkheden om je te verplaatsen.   Oostende kan een alternatief zijn voor het te drukke Brussel of Antwerpen.    Maar again, we need a plan.   Hoe gaan we die bedrijven aantrekken?   Daar moeten we even over nadenken in Oostende maar we kunnen zeker met een schitterend plan van aanpak komen als we allemaal onze schouders eronder zouden zetten.

Het kan echt allemaal maar we moeten het willen.   En laat net dat een beetje het gevoel zijn als ik naar de Oostendenaars kijk, er zit niet veel geen leven meer in.   Ze zijn niet meer bereid om voor hun mooie stad te vechten.   Er is bitter weinig initiatief in Oostende en we vervallen liever in zagen en klagen dan er echt iets aan te doen.   Ik heb me er zelf ook al schuldig aan gemaakt maar ik wil vooruit.

We willen een denktank gaan vormen die na gaat denken over hoe we van Oostende opnieuw een prachtige grootstad kunnen maken.

ik zoe’n zeggn: komaan Oostende.

 

Vind ik leuk:

Één blogger vindt deze post leuk.

Read more http://oostendenaar.wordpress.com/2012/03/12/oostende-schip-zonder-kapitein/

Login Form