Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Olympische Spelen vinden dit jaar plaats in Londen. Ook de Stad aan Zee ondersteunt de Olympische gedachte. Meer zelfs, we steunen ook de Oostendse deelnemers aan de Olympische Spelen en starten prompt de campagne Olympisch Oostende met tal van ludieke initiatieven!

 

Oostendse atleten in de spotlights

In de Belgische Olympische delegatie zijn er momenteel drie atleten die een sterke link hebben met de stad Oostende. Zwemmer Brian Ryckeman woont in Oostende. Twee atleten trainen in een Oostendse club: zwemmer Sven Decaesstecker en moutainbiker Kevin Van Hoovels.

Het stadsbestuur wil deze Olympische atleten een financieel duwtje in de rug geven. De drie sporters krijgen elk een eenmalige subsidie. De drie atleten zullen in de aanloop naar de Olympische Spelen opvallend in het straatbeeld te zien zijn. Zo komen er afbeeldingen van de drie Oostendse atleten in de vaste bakens langs diverse invalswegen. Ook in de sportcentra zul je niet naast de Oostendse delegatie kunnen kijken. Als de drie Olympische Oostendenaars in actie treden op de Spelen van Londen, worden ze nog eens extra in de kijker gezet zodat niemand hun prestaties over het hoofd zal kunnen zien.

 

Oostendse Spelen in de wijken

Op alle wijken in Oostende zullen er dit jaar ook Oostendse wijkspelen plaatsvinden. De wijken Zandvoorde, Stene, Centrum, Vuurtorenwijk, Westerkwartier, Raversijde, Mariakerke en Konterdam nemen het daarin tegen elkaar op tijdens de Oostendse Spelen.

Per wijk wordt hiervoor een groep van 20 deelnemers gevormd, waarin alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. Deze jonge en minder jonge sportievelingen krijgen enkele proeven voorgeschoteld die uitgewerkt worden door de dienst Sport. Ze meten zich ook met elkaar in een Olympische Quiz. De grote finale van de Wijkspelen vindt plaats op zondag 3 juni op het Sportpark De Schorre. Er staat de acht teams een heus Spel zonder Grenzen te wachten met proeven als knikkerestafette, Siamese tweeling, paard en ruiter, waterballon werpen, spaghetti-estafette en zakkenlopen.

Oproep!

Onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ doet het stadsbestuur een sportieve oproep naar jonge en minder jonge sportievelingen. Ben je gemotiveerd om de kleuren van jouw wijk te verdedigen? Laat dit dan snel weten aan de dienst Sport van Oostende.

Contactpersoon: Geert Vandenberghe, tel. 059/56.10.60, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Sportief Olympisch ontbijt

De VZW Think-Pink zet zich in om mensen meer bewust te maken van borstkanker. Op zondag 15 juli, één week voor de start van de Spelen in London, wordt in samenwerking met Think-Pink, Delhaize en Ticket Restaurant een (gezond) Olympisch Ontbijt georganiseerd, waarbij gerekend wordt op zo'n 1500 ontbijters!

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6452

Login Form