Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Heraanleg Eendrachtstraat: start werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden in de Gelijkheidstraat, de Leffingestraat, en Honoré Borgersstraat is gebleken dat de riolen van de Eendrachtstraat in zeer slechte staat zijn. Daarom werd beslist om de riolering te vernieuwen. Hoewel de plannen van de Eendrachtstraat nog in ontwerpfase zijn, kunnen de werken van de nutsmaatschappijen al worden uitgevoerd.

Op maandag 19 maart 2012 start aannemer Vansteenkiste met de vernieuwing van de nutsleidingen in de Eendrachtstraat. Er worden werken uitgevoerd in opdracht van Eandis, Belgacom en TMVW. De aannemer zal starten in de Eendrachtstraat tussen het Sint-Catharinaplein en de Gelijkheidstraat aan de kant van de even huisnummers. Aansluitend volgt dan de overzijde en de rest van de Eendrachtstraat.

De hinder zal plaatselijk zijn maar mogelijks zullen de garages een aantal dagen niet bereikbaar zijn (vb. als er een sleuf wordt gemaakt om de leidingen aan te leggen). De rijweg wordt niet opgebroken, er wordt enkel aan het trottoir gewerkt. Tijdens de werkdagen is er evenwel geen  doorgaand verkeer mogelijk. Plaatselijk verkeer na de werkuren is wel toegelaten.

De werken van de nutsmaatschappijen zullen afgewerkt zijn tegen het bouwverlof van 2012 (halverwege juli 2012). De sleuven zullen worden hersteld met mager beton.

Belangrijk! Het tijdstip van de afvalophaling zal tijdens de duur van de werken van de nutsmaatschappijen worden aangepast. Huisvuilzakken en pmd, papier en karton moeten tegen 07.00 uur (en ten vroegste vanaf 05.00 uur) worden buiten geplaatst. Zo kan het afval worden opgehaald voor de aannemer ’s ochtends aan de slag gaat.

Aansluitingen openbaar nut
Wil je een telefoonaansluiting, internetaansluiting, gasaansluiting, elektriciteitsaansluiting… aanvragen, dan raden wij je aan om dit zo snel mogelijk te doen, nu de straat toch opgebroken wordt. Zo voorkomen we immers dat pas aangelegde straten opnieuw moeten worden opgebroken.

Je kan jouw aanvraag richten naar de diverse nutsmaatschappijen:
- Eandis: Scheepsdalelaan 56, 8000 Brugge, T 078/35.35.34
- Belgacom: Teleboetiek, Marie Joséplein 12, T 059/56.19.20 of via het algemeen nummer 0800/22.700
- TMVW: Schaakstraat 100, 8310 Brugge, T 050/36.83.11
- Telenet: Guido Gezellelaan 6, Roeselare, T 015/66.66.66

Gelieve bij de aanvraag te vermelden dat er nu wegwerkzaamheden aan de gang zijn, zodat de aansluiting spoedig kan gebeuren.

Vermoedelijk starten de rioleringswerken in de Eendrachtstraat eind oktober 2012, maar daarover is er nog geen concrete planning. Binnenkort word je echter nog uitgenodigd voor een bewonersvergadering waarop je alles zal vernemen over de riolerings- en wegwerkzaamheden in jouw straat.

Voor meer inlichtingen kun je terecht bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1 op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059/80.55.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6562