Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na de prachtige ervaringen bij de twee vorige deelnames aan de Belgian Homeless Cup, waar we in 2010 nog de ‘Fair Play’-beker wegkaapten en in 2011 op een achtste plaats strandden, besloten de Stroatelopers ook dit jaar terug ten strijde te trekken. Onder een stralende lentezon verzamelde de ploeg en trok samen met hun trainer, enkele straathoekwerkers en vrijwillige begeleiders richting Lier, waar het eerste tornooi van de Belgian Homeless Cup 2012 plaatsvond.

Woensdag 14 maart werd aan het stadion van SK Lierse voor de vierde keer het startsein gegeven van de Belgian Homeless Cup, een sociaalsportief voetbalproject dat daklozen, vluchtelingen en mensen in extreme armoede via sport nieuwe perspectieven tracht te bieden.

Het project krijgt alsmaar meer bekendheid en ondertussen nemen reeds twaalf clubs deel aan de BHC. RSC Anderlecht, RFC Antwerp, KV en RC Mechelen, K. Lierse SK, KV Kortrijk, Club Brugge, KV Oostende, SK Ronse, KAA Gent, Sint-Truiden en KRC Genk nemen het in drie tornooien tegen elkaar op. Het eerste tornooi vond plaats in Lier, de twee andere zullen betwist worden in Sint-Truiden op 26 april en in Mechelen op 13 juni 2012.

Het team dat tijdens het slottornooi in Mechelen als winnaar uit de bus komt, zal dit jaar echter niet deelnemen aan de Homeless World Cup, die plaatsvindt in Mexico City. De organisatoren van de Belgian Homeless Cup vzw vinden de locatie immers te gevaarlijk en de verplaatsing te riskant. In plaats daarvan mogen de winnaars zich bewijzen in London, waar ze enkele wedstrijden tegen Engelse homeless teams zullen spelen.

De ploegen worden beoordeeld volgens drie criteria: de sportieve resultaten, de fairplay tijdens de wedstrijden en de sociale werking van de teams. Deelnemen is dus belangrijker dan winnen en het is vooral de teamgeest en de betrokkenheid die uit de wekelijkse trainingen voortvloeien die een ploeg naar een podiumplaats kunnen brengen. Het is het eerste jaar dat in Oostende met een vaste trainer wordt gewerkt en dit werpt duidelijk zijn vruchten af. Niet alleen won de Oostendse voetbalploeg drie van de vier wedstrijden op het eerste tornooi van 2012, ook het groepsgevoel en de toewijding die de spelers aan de dag leggen, zijn bewonderenswaardig. Carl Boenders mag duidelijk trots zijn op zijn team en op zijn bijdrage hieraan. Ook de inzet van Jean-Pierre, Maarten, Veerle en nog vele andere vrijwilligers verdient een bijzondere bedanking. Zonder hen zou dit alles niet mogelijk zijn. En natuurlijk supporteren wij allen verder voor de Stroatelopers!

 

Wilt u meer weten en/of een steentje bijdragen? Neem dan gerust contact op met Nancy Vanderostijne, coördinator Straathoekwerk Oostende, Ieperstraat 23, 8400 Oostende, T 059/32.69.33 of 0497/59.55.11, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6637

Login Form