Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Strategische Veiligheids- en Preventieplannen 2007-2010 liepen af op 31 december 2010. Niet het ideale moment, aangezien de regeringsformatie op dat moment nog volop bezig was en daardoor toch wat onzekerheid heerste met betrekking tot de continuïteit van de beleidsplannen.

De regering van lopende zaken verlengde voor het jaar 2011 de plannen wel tweemaal met zes maanden, maar het was vooral het regeerakkoord van de nieuwe regering dat voor een verademing zorgde. Eind 2011 lazen we namelijk in het regeerakkoord van de ondertussen gevormde Federale Regering dat de intentie leeft voor een duurzame verlenging van de Strategische Veiligheids- en Preventieplannen. Dit voor een termijn van (minstens) vier jaar, wat heel wat perspectieven biedt voor een duurzame en strategische aanpak. Met deze beslissing geeft de regering ons nogmaals een duidelijk signaal dat zij de expertise op het vlak van criminaliteitspreventie wil bestendigen en dat zij preventie als een essentiële schakel in de veiligheidsketen erkent.

 

De Strategische Veiligheids- en Preventieplannen werden ondertussen door minister Milquet verlengd tot 30 juni 2012.

 

We houden u op de hoogte wanneer er meer duidelijkheid komt over verdere verlengingen van het Strategisch Veiligheids- en Preventieplan van de stad Oostende.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6640

Login Form