Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Damme

We rijden eerst naar Damme. Dit middeleeuwse stadje heeft, in een notendop, heel wat te bieden. Een leuke wandeling is alvast mogelijk. Er zijn verschillende mooie zaken te bezoeken (oud Sint-Janshospitaal, Uilenspiegelcentrum, museum Charles Delporte...), maar het bezoekerscentrum Huyse de Grote Sterre, aan de Jacob van Maerlantstraat 3, is alvast dé aanrader. Je vindt er alles over Damme terug. De toegang is gratis.

 Bij de aankomst in Damme wordt het aperitief aangeboden (inbegrepen in de prijs).

Sluis

Na Damme rijden we door naar Sluis, op amper 2 km over de grens. Voor velen natuurlijk geen onbekende, maar opnieuw bieden we de mogelijkheid tot een grondige verkenning van deze Zeeuwse gemeente.

Wie dat wenst, kan een begeleide wandeling van 7 km maken in en rond dit stadje. Duur: 2 uur. Het terrein is vlak en ook geschikt voor rolstoelgebruikers en Nordic-walkers. De tocht loopt voornamelijk langs de meeste bezienswaardigheden en de 14de-eeuwse stadswallen. Vertrek en aankomst: VVV-kantoor Sint-Annastraat, Sluis. De brochure met de goed uitgestippelde wandeling is op de bus te verkrijgen. 

Praktisch

 Het volledig programma:

 9.30 uur: vertrek aan het ontmoetingscentrum De Schelpe, Schelpenstraat 20. Voordien mogelijkheid om daar een koffie of thee te nuttigen.

10 uur: aankomst in Damme, met aperitief om 10.45 uur.

11.30 uur: verzamelen aan de bus

11.45 uur: vertrek

12.15 uur: aankomst in Sluis met vrije lunch, mogelijkheid om een wandeling te maken. Meer informatie hierover wordt op de bus verstrekt

17 uur: verzamelen aan de bus en vertrek om 17.15 uur

18.15 uur: aankomst De Schelpe.

Deelnameprijs: 14 euro, vervoer, koffie/thee (bij vertrek) en aperitief inbegrepen.

Inschrijven kan enkel in om het even welk van de tien ontmoetingscentra (niet aan het centraal eenloket E. Cavellstraat 15).

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6634

Login Form