Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Uitgaan is een belangrijk onderdeel van het sociaal leven van jonge mensen. Ze bezoeken regelmatig een café, een fuif, festival of discotheek. De stad Oostende vindt het van belang om deze jongeren te informeren en sensibiliseren over veilig en positief uitgaan. Daarnaast is het voor de Stad belangrijk te weten wat leeft bij jongeren met betrekking tot veilig en positief uitgaan.

Daarom ontwikkelde het Positief Uitgaansbeleid via de ‘world café’ methodiek een forum voor de derde graad van het secundair onderwijs in Oostende. Deze methodiek benadrukt het belang van een gastvrije plek die veilig en uitnodigend aanvoelt en geeft jongeren de kans om vrij te praten over onderwerpen rond veilig en positief uitgaan. Het forum Positief Uitgaan biedt jongeren met andere woorden de kans om hun mening te uiten.

 

Er wordt gewerkt met gesprekstafels rond drie grote onderwerpen: “alcohol en andere drugs in het uitgaansleven”, “wapens bij jongeren” en “positieve factoren met betrekking tot uitgaan in Oostende”. De drie onderwerpen worden eerst toegelicht door professionele actoren uit het werkveld. Daarna volgen er gesprekssessies in kleine groepen over de onderwerpen met de professionele actoren als begeleider. Tijdens deze sessies wordt het onderwerp op maat uitgediept, afhankelijk van de noden en vragen van de deelnemende groep. Ten slotte worden de belangrijkste bevindingen uit deze gesprekken nog eens teruggekoppeld en toegelicht aan de volledige groep.

 

Het forum wordt gratis aangeboden aan de derde graad van alle secundaire scholen in Oostende. Dit initiatief vindt plaats in samenwerking met het stedelijk Drugbeleid, CGG Noord-West-Vlaanderen, de Lokale Politie en JAC Middenkust.

 

Voor meer uitleg over de vorming kunt u steeds contact opnemen met de heer Carl Vandebotermet, projectcoördinator, T 059/56.20.56, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6636

Login Form