Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

BOS+ tekent 3D-vloerschildering in Maria-Hendrikapark

Sinds kort gaan de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) vzw en Groenhart vzw als BOS+ door het leven! De nauwe samenwerking van de voorbije jaren wordt dus nog intensiever. En de lat wordt bovendien meteen héél hoog gelegd, want BOS+ daagt Vlaanderen uit om de komende jaren samen niet minder dan 10 Miljoen Bomen aan te planten.

Dde lancering van BOS+ wordt mee vorm gegeven door een prachtig kunstwerk in het Maria-Hendrikapark in Oostende. Kunstenaar Remko Van Schaik maakt er een 3D-vloerschildering op één van de wandelpaden. Het werk geeft een verrassend inzicht in wat bomen, ook achter de schermen en onder de grond, allemaal doen. Als stille bewakers van ons leefmilieu houden ze grond vast, zuiveren water, halen fijn stof uit de lucht. Let dus op, val niet in de enorme 3D-put die Remkoin het Maria-Hendrikapark voor ons heeft gegraven! En ga zeker een kijkje nemen.

Dat het kunstwerk de komende maanden een thuis krijgt in het Maria Hendrikapark van de stad Oostende, is overigens geen toeval. Dit Central Park aan de Noordzee, 37 hectare groene long, bewijst eens te meer dat de ‘Koningin der Badsteden’ een voortrekker is op vlak van bossen, parken en groene ruimte. Niet alleen in het stadscentrum -dit naar Vlaamse normen uitzonderlijk grote stadspark is de voorbije jaren nog uitgebreid-, ook buiten de stadskern legt Oostende heel wat bos aan: momenteel is reeds een 70-tal hectare van de geplande 150 hectare Oostends stadsrandbos aangelegd. Het BOS+ kunstwerk voelt zich dan ook heel erg thuis in deze groene voorbeeldstad voor Vlaanderen.

Meer info op www.bosplus.be.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6711