Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Strandafval is een groot probleem dat vaak onderschat wordt. Op het strand vind je vaak allerlei afval en rommel, afkomstig van de mens. Piepschuim, blikjes, drankkartons, jerrycans, en nog veel meer! Maar dat afval heeft grote gevolgen, zowel voor het milieu als voor de mens zelf.

De tentoonstelling ‘Buik vol van strandafval’ neemt dit probleem onder de loep. Vijf kleine strandcabines tonen het verhaal van afval aan de kust en in zee. Prachtige tekeningen nemen strandafval onder de loep, en laten bezoekers een kijkje nemen in de buik van het probleem. Zo leer je wat strandafval allemaal teweeg brengt, en hoe je het kan voorkomen.

Dit initiatief vindt plaats in het kader van het Europese Interreg IVA project ‘120 Kilometer Kustkwaliteit’, dat een duurzaam beheer van het strand wil promoten.

Er zullen vijf strandcabines staan. Elke strandcabine zoomt in op één van de vijf aspecten van strandafval. De kleurrijke tekeningen spreken voor zich. Er zijn ook heel wat weetjes verwerkt in de cabines. Wist je bijvoorbeeld dat begin jaren negentig een container met 29.000 plastic eendjes en schildpadjes overboord sloeg in de Stille Oceaan? Het speelgoed dobberde vrolijk alle richtingen uit. Bijna twintig jaar later drijven die badeendjes nog steeds op zee… Ze werden al gesignaleerd in Australië en Chili.

Vijf grote hoofdthema’s zetten de spotlights op het vele strandafval dat terug te vinden is op het strand en in zee.

Voor meer info kan je terecht op deze site.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6569

Login Form