Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De dienst Cultuur gaat weer op zoek naar de leukste Oostendse kiekjes! Niet zomaar een kiekje, beeldbewerken MOET! En er is meer … Het project ‘Wij, VarkenLand!’ vormt ook hier de rode draad.

We vragen jullie om inspiratie te zoeken bij het varken, zijn leefwereld en de zoektocht naar de West-Vlaamse identiteit in een Oostendse context. Wat komt er bij je op bij het zien van een varken? Hoe inspireert Oostende jouw identiteit? Hoe link jij identiteit met een varken? Laat je fantasie op hol slaan, duik in de modderpoel, druk af en vergeet vooral je foto niet naar hartelust te bewerken… de absolute voorwaarde van deze wedstrijd.

Deelnemers kunnen van 06 mei tot 06 mei (registreren en) inloggen via het digitaal loket om per maand een foto te uploaden naar de galerij. De jury bestaande uit Frieke Janssens (fotografe), John Devos (Docent Narafi Hogeschool) en André Annys (Docent CVO De Avondschool) selecteren maandelijks een winnaar. Hij of zij ontvangt als prijs 100 euro en maakt kan om uitgeroepen te worden tot eindlaureaat van de wedstrijd. De drie eindlaureaten ontvangen een prijs van: 1.000 euro (eerste prijs), 750 euro (tweede prijs) en 500 euro (derde prijs).

Denk eraan om je origineel bewerkt bestand bij te houden! Enkel zo kan de jury de authenticiteit controleren.

De belangrijkste spelregels op een rij:

  1. De foto moet digitaal bewerkt zijn;
  2. de foto moet verband houden met het onderwerp ‘Identiteit in Oostende’, een link met het project ‘Wij, VarkenLand’, waarbij het varken als metafoor kán dienen;
  3. een origineel bewerkt bestand, waarbij de bewerkingslagen zichtbaar zijn, is steeds opvraagbaar door de jury;
  4. winnaars worden steeds persoonlijk op de hoogte gebracht; alle prijzen worden uitgekeerd ná afloop van de volledige wedstrijd;
  5. deelname impliceert een akkoord met het volledige reglement

Deelnemen doe je op www.oostende.be/zoom

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6684

Login Form