Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Van 28 juni tot en met 1 juli strijken de beste dansers neer in Oostende voor Dansand. In de derde editie van het festival voor hedendaagse dans is Needcompany een absolute topper. Ook Benjamin Vandewalle, Stef Kamil Carlens/Zita Swoon Group en Eisa Jocson staan op de affiche.

Het vernieuwde Zeeheldenplein gaat feestelijk open op 30 juni. De hele dag is er animatie en ’s avonds een optreden van Scala & de Kolacny Brothers. Achteraf kun je genieten van een spetterend vuurwerk! Op het nieuwe plein komt ‘Rock Strangers’, een permanent kunstwerk van Arne Quinze. Voor Beaufort04 kun je in de Venetiaanse Gaanderijen van 9 juni tot en met 11 november ook Quinzes tentoonstelling Cities like open-air museums bezoeken.

De eerste twee weken van de vakantie (2 tot 13 juli) is er Kids@Oostende, een pak bruisende activiteiten voor het jonge volkje. Naast het gekende LEGO-paleis in Kinepolis, zijn er optredens, workshops, theater,… Op 7 en 8 juli wordt het Leopoldpark omgevormd tot een echt Kids Park en op de slotdag zijn er concerten van o.a. Femke, Brahim en Kato!

Op zaterdag 7 juli kunnen Danceliefhebbers uit de bol gaan op het Ostend Beach Dance Festival. Dit jaar zijn er drie podia met ook internationale headliners. Topact is niemand minder dan Felix Da Housecat. Voor het eerst is er een samenwerking met Woosha! Je kan een extravoordelig combiticket kopen voor de twee festivals. Op 14 juli komen o.a. Sioen, ’t Hof van Commerce, School is Cool en Arsenal naar Woosha! Op 13 juli is er al een opwarmertje voorzien in de Langestraat.

Na het succes van Mamma Mia vorig jaar, verwelkomt de Kursaal voor de laatste keer de spektakelshow Riverdance. De Ieren houden tijdens hun afscheidstour halt in Oostende van 24 juli tot en met 5 augustus.

Voor de echte cultuurliefhebbers is er opnieuw Theater aan Zee. Van 26 juli tot en met 4 augustus kan je op verschillende locaties in de stad en de haven van Oostende terecht voor eigenzinnig theater, performance, muziek en literatuur. Ook de Paulusfeesten (9 tot 15 augustus) zijn een vaste waarde in Oostende. Dit jaar staan de Paulusfeesten volledig in de kerstsfeer met optredens van De Mens, Geike, Customs,…

Van 7 tot en met 15 september is er weer het Filmfestival Oostende (FFO 12). Je kunt er een heleboel nationale en internationale avant-premières gaan bekijken. Ook de derde editie van de Vlaamse Filmprijzen vindt opnieuw plaats in Kursaal Oostende. De ‘Master’ van dit jaar is trouwens niemand minder dan Barbara Sarafian.

Ook in Kursaal Oostende is er dit jaar de bijzondere tentoonstelling The Human Body Exhibition. Er worden meer dan 150 ontlede specimens van lichamen en lichaamsonderdelen tentoongesteld. Je krijgt een driedimensionale inkijk in wat er onder de huid van het lichaam gebeurt. Je kunt de expo bezoeken van 16 juni tot 9 september.

Voor het volledige zomerprogramma, surf naar www.visitoostende.be of sla er het boekje ‘Oostende zomert’ op na.


Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6710

Login Form