Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Winnaar WAK 2012 is bekend!

Het thema ‘Homemade’ vormde de inspiratiebron voor de Week van de Amateurkunsten 2012 (die liep van 27 april tot en met 06 mei 2012). De Venetiaanse Gaanderijen (Hoek Zeedijk/Parijsstraat) waren dit jaar de centrale locatie voor de beeldende kunstenaars. Meer dan vijftig Oostendse kunstenaars stelden er een typerend werk in hun eigen discipline tentoon.

De deelnemers konden met hun werk meedingen naar de eerste prijs van de bijhorende kunstwedstrijd: een eigen tentoonstelling van 26 mei tot en met 09 juni 2012 in galerie Via Naturae. De jury bestond uit mevrouw Fabienne Selestin Belpaeme, de heer Hugo Brutin en de heer Patrick Ramont. Zij beoordeelden de diverse kunstwerken, variërend van ets tot monumentaal ijzersmeedwerk.

De heer Marc Galle kwam met zijn werk ‘Home(un)made’ als winnaar uit de bus. Hij mag exposeren van 26 mei tot 09 juni in galerie Via Naturae in de Christinastraat. De heren John Blommaerts en Roland De Winter vervolledigen de top drie.

De Oostendse fotoclubs, CVO De Avondschool Oostende en ’t Fotoateljeetje stellen nog steeds in open lucht tentoon in de Nieuwe Gaanderijen, waarbij het varken centraal staat als symbool voor de West-Vlaamse identiteit in het kader van het West-Vlaamse project ‘Wij VarkenLand’. Voor één keer was beeldbewerking een must. Hoe wisten zij de identiteit in Oostende te vatten? De foto’s in de Nieuwe Gaanderijen blijven na de Week van de Amateurkunsten nog even hangen.

De foto’s trekken meteen de online fotowedstrijd ‘zOOm op Oostende II’ van de dienst Cultuur op gang. Vanaf 06 mei kunnen fotografen hun bewerkte foto’s uploaden op www.oostendecultuurstad.be

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6724