Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Waarom?

  • Om je horizon te verruimen
  • Om je persoonlijkheid te ontwikkelen
  • Omdat het goed staat op je cv
  • Omdat het je competenties en ervaring bezorgt dat je niet opdoet op de schoolbanken
  • Omdat het een extra dimensie geeft aan de theoretische kaders die op school worden aangereikt.

De stedenband Oostende-Banjul biedt jou deze kans!

Wat?

De stedenband is een samenwerking tussen stad Oostende en haar zusterstad in Gambia. Deze band bestaat al bijna 10 jaar en werpt duidelijk haar vruchten af. In de context van ontwikkelingssamenwerking wil het stadsbestuur jongeren warm maken om in het kader van de stedenband op buitenlandse stage te vertrekken.  Gedurende de voorbije jaren zetten enkele jongeren van diverse studierichtingen reeds de stap om hun stage of eindwerk in Banjul te voltooien.

Sluit jouw studie aan bij volgende onderwerpen: IT, duurzame energie, economie, onderwijs, gezondheidszorg, milieuzorg, bestuurszaken, ingenieurswetenschappen, …? Aarzel dan niet, want dit aanbod staat open voor zowel studenten van de bachelor-of masteropleiding als in het kader van een postgraduaat. Het koppelen van een proefschrift aan een buitenlandse ervaring biedt zeker een meerwaarde aan de studies. Ga de uitdaging aan, haal meer uit je studies en dompel je onder in de wereld van internationale samenwerking!

Praktisch zaken

Vanuit het stadsbestuur bieden wij de stageplaatsen aan naargelang jouw studierichting en interesse. Er zijn verschillende stagemogelijkheden: de handen uit de mouwen steken in de opbouw van een elektriciteitsnetwerk, stage lopen in het Royal Victoria Teaching Hospital, mee bouwen van een wandelbrug in de mangroves, onderzoek naar fauna en flora… Voor ieder wat wils!

In Banjul is er de nodige omkadering en de begeleiding wordt in samenspraak met de school aangeboden. Voor financiële ondersteuning kan er een beurs worden aangevraagd bij VLIR-UOS ter bedrage van 1.000,00 euro (voorwaarde: de stage moet minimaal 4 weken bedragen).

Getuigenissen van voorgaande studenten vind je hier.

Voor extra informatie, neem telefonisch contact via 059/80.55.00 en vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., stedenbandcoördinator.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6733

Login Form