Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Oostende laat beschermd Art Nouveau huisje restaureren
Dement Oostende was aangenaam verrast toen het te horen kreeg dat Schepen Vanessa Vens, eveneens schepen van legaten, beslist heeft een pand uit het legaat Breemersch te laten restaureren. Schepen Vens zal een architect aanstellen die de restauratie van het art nouveau pand in de Kapellestraat 72b in goede banen zal moeten leiden. Hierdoor zal het huisje een nieuwe architecturale parel in Oostende worden.

Vanessa Vens : “Het pand behoort tot het Legaat Breemersch. Het is uiterst belangrijk dat nu wordt ingegrepen om het pand een nieuw leven in te blazen. De fragiliteit van het gebouw is duidelijk, het staat er verwaarloosd bij. Daarom wordt beslist tot een resolute aanpak en een totale restauratie en renovatie van het pand met aandacht voor leefbaarheid in de winkelstraat . Daarom wordt naast de herinrichting van het gebouw als winkel met de benutting van alle ruimtes, ook een aparte woonfunctie voorzien in de bovenverdieping en de zolder. De kosten voor de architect worden geraamd op 47.000 euro. De werken zullen minstens 310.000 euro bedragen.”

Uiteraard juicht Dement Oostende zulke positieve initiatieven toe.

Beschrijving volgens de inventaris bouwkundig erfgoed: Het fraai art-nouveauhuis werd in 1907 gebouwd, en is beschermd als monument bij M.B. van 26/05/2005. Het heeft zeer mooie stijlkenmerken zoals gele en rode siertegels met florale motieven, smeedwerk en uiteraard de toepassing van vloeiende zweepslaglijnen in de borstweringen, de mooie gietijzeren leuningen en de gecementeerde band onder de kroonlijst.

Read more http://dementoostende.blogspot.com/2008/11/oostende-laat-beschermd-art-nouveau.html

Login Form