Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Voorbeelden van verkrotting

Leffingestraat 217: een prachtig herenhuis vlakbij het Catharinaplein. Enkele jaren terug opgekocht door een bouwpromotor uit het hinterland. Nu volledig in verkrotting, waardoor de politie al afscherming heeft moeten plaatsen tegen vallend puin..

Koningstraat 80: Neoclassicistich herenhuis uit 1900 en opgenomen in de VIOE inventaris. De Gelukkige Haard bezit dit pand en laat het volledig verkrotten. De buurtbewoners klagen over ongedierte. Recent moest de gevel gestut worden. Het huis op nummer 76 is praktisch identiek, en werd wel liefdevol onderhouden, waardoor het een meerwaarde betekent voor de buurt. De Gelukkige Haard heeft dit prachtig Belle Epoque pand opgekocht om te laten afbreken. Waren er echt geen andere panden om te dienen voor sociale woningen?

Op de foto merkt men een opéénvolging van Belle Epoque huizen in de Koningstraat. Onbegrijpelijk heeft het stadsbestuur recent toelating gegeven deze uniformiteit te doorbreken door toestemming te geven voor de afbraak van rusthuis Les Etoiles. Dit vroeger hotel in neoclassicistische stijl werd recent gerenoveerd, maar blijkbaar was dit geen argument om de afbraak tegen te houden.

Read more http://dementoostende.blogspot.com/2009/03/voorbeelden-van-verkrotting.html

Login Form