Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning: bezwaren moeten binnen voor 30/9/11!

 

Geachte Oostendenaar, Beste Wijkbewoner,
Er wordt een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning gedaan voor het pand op de hoek Hendrik Baelskaai 12 - Fortstraat te Oostende. De aanvrager is de NV Oosteroever, die er in opdracht van het autonoom gemeentebedrijf van de Stad Oostende (AGSO), een appartementstoren wil bouwen. De toren zou 14 verdiepingen tellen en zou daarmee bijna even hoog zijn als de vuurtoren.

Dit gebouw dient als introductie voor de start  van een groot bouwoffensief, waarbij men op de Oosteroever zoveel mogelijk appartementsblokken wil plaatsten, met in totaal zo'n 1.200 appartementen.

Als inwoner van de Oostendse Oosteroever en de Vuurtorenwijk bent u direct betrokken partij.

Wij hopen oprecht dat u en uw gezin op termijn meer voordelen dan nadelen zal ervaren van de ingrijpende plannen die men voor dit havengebied in het hoofd heeft . Het kan een grote impact hebben op de toekomst van uw wijk en het leefcomfort in uw buurt.

U heeft dus groot gelijk om nauwkeurig op de plannen te blijven toezien en tijdig te reageren als dat nodig blijkt.

Ook wij als vzw met een hart voor de Oosteroever, zijn erg oplettend en alert over de huidige gang van zaken. Zo stelden wij tal van onregelmatigheden vast in de eerste bouwaanvraag waarvan sprake. Om een en ander uitgeklaard te zien, gaan wij een bezwaarschrift indienen.

Wij vinden het belangrijk om onze bevindingen met u te delen, daarom vindt u ons bezwaarschrift hieronder.

Als u voor uzelf en uw gezin dezelfde en/of bijkomende aanmerkingen of bezwaren heeft, betreffende de geest en inhoud van bovengenoemde stedenbouwkundige vergunningsaanvraag, dan kan u de tweede bijlage hieronder - een voorbereid document - naar uw eigen wensen aanpassen en aanvullen.

U kan uw document na ondertekening aangetekend versturen, of door ons laten ophalen.
De verzamelde bezwaarschriften geven wij dan samen met het onze af op het stadhuis te Oostende, en dit voor 30 september 2011.

Beste groeten,

vzw Oostendse Oosteroever
Een hart voor de oosteroever!

 

 

DOWNLOAD HIER het bezwaarschrift vanwege de vzw Oostendse Oosteroever

 

..en vind je Korte Nelle ook niet leuk: DOWNLOAD HIER DE AFFICHE

 

 

Een beetje uitleg bij de gebruikte termen:

 

GRUP= G.R.U.P. of Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan -> hier de link naar het  GRUP van de Afbakening Regionaal Stedelijk Gebied Oostende

THV staat voor Tijdelijke HandelsVereniging en dient een uniek ondernemingsnummer te hebben.

PPS betekent Publiek Private Samenwerking, in dit geval tussen het Oostends Autonoom Gemeentelijk bedrijf Stedelijke Ontwikkeling (AGSO - voorzitter Bart Bronders) en de THV Versluys Bouwgroep – CFE Immo

 

 

Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning: bezwaren moeten binnen voor 30/9/11!

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/de-oosteroever-in-2011/160-aanvraag-tot-stedenbouwkundige-vergunning-bezwaren-moeten-binnen-voor-30-september.html

Login Form