Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel bezwaarschriften tegen woonproject Vuurtorenwijk in Oostende

In Oostende zijn een dertigtal bezwaarschriften ingediend tegen het nieuwe woonproject op de Vuurtorenwijk. In mei werd het plan voorgesteld om rond het vuurtorendok 1200 appartementen te bouwen. Als alles vlot verloopt voor de bouwgroep Versluys en CFE kan de eerste bouwvergunning al binnen drie maanden worden afgeleverd.

Op 30 september 2011 om 13 uur moesten alle bezwaarschriften tegen het bouwproject op de Oosteroever ingediend zijn bij de dienst stedenbouw van de Stad Oostende. Iedereen kreeg zestig dagen tijd om de plannen grondig in te kijken.

“Er zijn een dertigtal bezwaren binnengekomen en dat is veel”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Bart Bronders. “We moeten het nog bekijken en gaan dan beslissen. We zijn dat niet zo gewoon. Hoewel we nog grote projecten gehad hebben met nog veel meer bezwaren. Het hangt ook af van de mobilisatiekracht van zij die er tegen zijn”.

En de tegenstanders van het grote bouwproject van Versluys en CFE zijn ondermeer verenigd in de vzw Oostendse Oosteroever. Zij hebben heel wat bezwaarschriften gebundeld en samen ingediend. “Op het aantal bezwaarschriften hebben we geen zicht. Ik denk dat het er veel zijn. Het zijn heel diverse bezwaren op veel vlakken. Zo wel sociaal, als op milieuvlak er is gewoon geen totaalvisie op de site en stuit op weerstand”, zegt Johan Smalle van de vzw Oostendse Oosteroever.

Ook mensen die onzeker zijn en niet weten wat er in de buurt precies op til is, hebben bezwaar ingediend. En dan zijn er ook de bedrijven rond het visserijdok. Een tiental ondernemingen dienden samen een bezwaar in. Ze vrezen dat toekomstige bewoners hinder zullen ondervinden en dat dat onenigheid zal veroorzaken. De tien bedrijven willen vooral blijven werken in het visserijdok van Oostende. Alle bezwaren worden nu onderzocht door een stedenbouwkundige ambtenaar van het Vlaams Gewest.

Veel bezwaarschriften tegen woonproject Vuurtorenwijk in Oostende

Bron: (SK) website Focus-WTV

 

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/de-oosteroever-in-2011/163-veel-bezwaarschriften-tegen-woonproject-vuurtorenwijk-in-oostende.html

Login Form