Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Gebrek aan informatie: inwoner start zelf communicatie met havenbestuur

Inwoners en bedrijven op de Oostendse oosteroever zijn niet te spreken over het gebrek aan communicatie vanwege de stad (AGSO) en de haven (AGHO) omtrent de toekomstplannen van de oosteroever. Een typerend feit is dat een buurtbewoner/ondernemer zelf een brief stuurde naar de havenvoorzitter, Johan Vande Lanotte,  in een poging om de communicatie op gang te trekken. (nvdr, tot op vandaag nog steeds geen brief teruggekregen)

De inhoud van de brief is open en wij kregen het verzoek om het te publiceren. Uit respect voor de privacy van de briefschrijver, wisten wij de persoonlijke gegevens.

 

... .........
N.V. ........
Hendrik Baelskaai, ....
8400 Oostende


Oostende, 29 november 2011,


Aan de Heer Voorzitter Haven Oostende, Johan Vandelanotte.

Geachte Heer Voorzitter,


Met stijgende verbazing heb ik gisteravond de bijeenkomst bijgewoond georganiseerd door Unizo betreffende de toekomst van de Oosteroever. Ik hoorde u zeggen dat de plannen voor de reconversie van de haven reeds meer dan 10 jaar bestaan.
In 2003 heb ik het pand op de Hendrik Baelskaai ... aangekocht. Het Oostendse haven bestuur die toen recht van voorkoop had was niet geïnteresseerd. In 2004 bekom ik een bouwvergunning van de stad Oostende om het woonhuis en het pakhuis te renoveren met strikte bouwvoorwaarden zoals brandvrije- plafonds en deuren tussen het bedrijfs- en woongedeelte alsook een gesplitste riolering. Zaken die ik allemaal trouw uitgevoerd heb. Ik moest enkel nog een nieuw dak op het atelier leggen opdat wij droog en windvrij zouden kunnen werken toen de fameuze brief over de mogelijke onteigening in de bus viel.


Sindsdien, nu 3 jaar terug geen nieuws meer… Tenzij een vastgoed makelaar uit Zeebrugge met een vaag voorstel van een ruil voor een appartementje … Hij wou ons absoluut niet onder druk zetten, maar zegde wel langs zijn neus weg, dat het onze enige kans was en dat, als we niet met hem in zee gingen, zouden worden onteigend aan de prijs van industriegrond. Wij hebben hem sindsdien ook niet meer teruggezien.


Wanneer Mijnheer de Voorzitter, zullen wij bewoners eigenaars enige zekerheid hebben? Wat voor jullie slechts een pennentrek is op een blad papier, is voor ons en onze buren een hele ingreep op ons verdere leven, zowel emotioneel als financieel.
Het liefst zouden wij gewoon blijven wonen in ons eigen huis, maar als het niet anders kan dan onteigend worden, zijn wij ervan overtuigd dat u, Mijnheer de Voorzitter, met uw sociale achtergrond er streng zult op toezien dat wij een billijke schadevergoeding zullen bekomen.

Met hoogachtingsvolle groeten.
N.V. ......
....  ...........

Read more http://oostendseoosteroever.be/de-oosteroever-in-2011/177-gebrek-aan-informatie-inwoner-start-zelf-communicatie-met-havenbestuur.html

Login Form