Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Neen, de eerste bouwvergunning is er nog niet

Bouwpromotor Versluys meldt op zijn website dat de eerste bouwvergunning binnen zou zijn. Laat ons in het belang van iedereen even meedelen wat de stand van zaken is. De stad Oostende heeft een bouwvergunning afgeleverd voor 3 projecten binnen 2 PPS-en (Publiek-Private-Samenwerking). Aan de provincie wordt een niet-bindend advies gevraagd. Brugge stuurt de 3 dossiers terug naar Oostende met 'een positief advies onder voorbehoud'. Onder voorbehoud omdat ondermeer de bezwaarschriften e.d. in Oostende volgens de gelden procedures moeten worden behandeld. Maar dit is dus niet gebeurd. In totaal werden voor de 3 projecten maar liefst 350 bezwaarschriften ingediend. Deze werden bij stedenbouw Oostende onbehandeld aan de kant geschoven (er werden nog andere procedurefouten gemaakt ook trouwens).

De stad Oostende geeft dus schaamteloos en zonder onderzoek vergunningen af voor zijn eigen projecten. Partij en rechter tegelijk zijn heeft zoiets. De vzw Oostendse Oosteroever tekende beroep aan bij de West-Vlaamse deputatie. Dit is een opschortend beroep. Voorlopig kan dus niks afgebroken of verbouwd worden tot de uitspraak valt.

Afhankelijk van de resultaten van dit beroep, stapt de vzw Oostendse Oosteroever zonodig naar de Raad van State. Een procedure bij de Raad van State werkt niet opschortend, dat wil zeggen dat bouwpromotor Versluys-CFE op dat moment in principe kan beginnen bouwen. Maar afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State mag Versluys-CFE  hun woontoren terug afbreken ofwel verder afwerken. Hetzelfde zal gelden voor de 2 andere projecten: het project van Groep Dejaeghere en het 2e project van Versluys-CFE.

Voorzichtig omspringen met de 'hoera, het komt allemaal wel in orde'-verhaaltjes van bouwpromotoren lijkt de boodschap.

 

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/263-neen-de-eerste-bouwvergunning-is-er-nog-niet.html

Login Form