Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voel jij je een wereldburger? Hou je van andere continenten, andere culturen? Wil je werk maken van een multiculturele samenleving? Wil je je steentje bijdragen aan een sterke band tussen Noord en Zuid? Dan ben jij misschien wel de geschikte persoon om deel uit te maken van de Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (SROS)!

De SROS is het officiële adviesorgaan van de stad Oostende dat de samenwerking tussen de Oostendse verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking wil stimuleren en de Oostendenaars wil sensibiliseren rond Noord-Zuidthema’s. Om dat te bereiken organiseert de Raad studiedagen, debatten en activiteiten over de Noord-Zuidrelaties. De Adviesraad coördineert via een werkgroep de 11.11.11-acties in Oostende en adviseert het College van Burgemeester en Schepenen i.v.m. het Noord-Zuidbeleid. De SROS keert ook subsidies uit aan lokale initiatieven i.v.m. Noord-Zuidrelaties en werkt actief mee aan de Stedenband met Banjul.   

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 werd de SROS officieel ontbonden. Voor de nieuwe legislatuur 2013-2019 zoekt het Oostendse stadsbestuur geëngageerde leden. Zowel verenigingen met een werking rond Noord-Zuidthema’s als individuen komen in aanmerking. Voor meer info neem contact op met op met Charlotte Logghe van de dienst Samenleven, Stadhuis, T 059/80.55.00 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noteer alvast dinsdag 22 januari 2013 in je nieuwe agenda8 Dan organiseert de SROS vanaf 20.00 uur een open avond in de Conferentiezaal van het stadhuis. Iedereen is alvast van harte welkom!

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7497

Login Form