Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Heel wat jongeren vandaag hebben een drukke agenda : studies, sporten, fuiven, naar concerten gaan, vrienden bezoeken,… Misschien ben jij ook wel zo iemand die steeds van hier naar daar moet en neem je daarvoor de bus, de tram, je fiets of bromfiets, en straks misschien de auto? Maar heb je er al eens aan gedacht dat je ook een taxi kunt nemen om op een makkelijke en veilige manier op je bestemming te geraken?

Na een avondje stappen is het niet altijd evident om nog een bus of tram te vinden die je thuis brengt. Een fiets of bromfiets is niet meteen comfortabel als het pijpenstelen regent of er een ijskoude wind waait. En met de auto moet er altijd minstens één iemand BOB zijn. Een taxi kan in zo’n gevallen uitkomst bieden. Taxi’s hebben immers het voordeel dat je ze 24 uur op 24 kunt oproepen, voor eender welk traject. Een taxi delen met enkele vrienden, wordt meteen ook een stuk goedkoper.

Het Oostendse stadsbestuur wil de 18-jarige Oostendenaars laten kennismaken met de taxi als vervoermiddel en wil vooral dat ze om het even wanneer op een veilige manier thuis geraken. Daarom deed het Stadsbestuur, samen met de taxisector, een duit in het zakje en trakteerde ze alle 18-jarige stadsgenoten (663!) op 25 euro aan ‘taxicheques’! Het betreft 25 taxicheques ter waarde van elk 1 euro. Met deze taxicheques kunnen de jongeren overal en altijd in Oostende een taxi betalen. We wensen iedereen alvast een veilig en mobiel 2012!

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7450

Login Form