Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Cultuurcentrum De Grote Post opent zijn deuren voor het publiek met twee feestelijke openingsweekends. Op 21, 22, 23 en op 27, 28, 29 en 30 december geeft het gloednieuwe cultuurcentrum met een pittig, genereus en aanstekelijk programma zijn visite-kaartje af. Het wil van bij de start een avontuurlijk en toegankelijk huis met vele kamers voor vele publieken zijn. Verwacht je aan muziek, theater, dans, comedy, …

Het volledige programma van de openingsweekends en het seizoen 2013 vind je online terug op www.degrotepost.be. De folder van de openingsweekends en de seizoensbrochure 2013 kun je o.a. ophalen bij Toerisme Oostende vzw, Uitloket Stadhuis Oostende en vanaf 21 december in het cultuurcentrum. 

We duiken alvast even in de programmatie en halen enkele aanraders boven:

THEATER:

Boogaerdt / Van der Schoot met ‘Bimbo’ – zaterdag 22 december 2012 om 18.00 en 22.00 uur

Bimbo is een prikkelende peepshow over de schijnvrijheid van de wereld waarin we leven. De makers laten zich inspireren door R&B-videoclips, door de porno-industrie en hedendaagse reclame-uitingen.

DANS:

Les Slovaks met ‘Journey Home’ – zaterdag 22 december 2012 om 20.00 uur

De vijf dansers van Les Slovaks Dance Collective dansten op jonge leeftijd al samen in hun moederland Slovakije. Na hun dansopleiding in Brussel (P.A.R.T.S.) kwamen ze elkaar weer tegen bij o.a. Rossas, Sidi Larbi Cherkaoui en Akram Khan. Les Slovaks is niet onder één noemer te vatten: flexibel en speels omarmt het gezelschap verschillende stijlen en connotaties.

THEATER:

Bob De Moor met ‘Guernica’ – zondag 23 december 2012 om 15.00 uur

Een zoon begeleidt zijn oude vader tijdens zijn wellicht laatste grote reis en probeert hem te behoeden voor potentiële gevaren als daar zijn: vrouwen, pastoors en hardwerkende Vlamingen.

COMEDY:

Michael Van Peel overleeft 2012! – zaterdag 29 december 2012

Wanneer de Mayawekker afloopt en snoozen geen zin meer heeft, verkneukelt Van Peel zich samen met een zaal vol andere overlevers in een finale eindejaarsconferentie over de dolle fratsen van het laatste rampenjaar.

INFO & TICKETS www.degrotepost.be

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7440

Login Form