Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

'Actie winterprik’ in Hotech

Hotech

Deze technische school van het GO! (onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) is bij veel ouderen nog bekend als de ‘stedelijke vakschool’. De onderwijsinstelling aan de Leopold III-laan heeft een uitgebreide afdeling ‘auto’.  De leerlingen van het beroepssecundair ‘auto’ doen praktijkervaring op in het goed uitgeruste atelier. Tijdens die lessen zullen de leerlingen de personenwagens nazien voor de ‘actie winterprik.’

Winternazicht

De leerlingen van het zesde jaar zullen, onder begeleiding van de lesgevers autotechniek, de wagen controleren op een twintigtal punten zoals bandenspanning, ruitenwissers, vloeistofpeil van olie, remmen, ruitensproeiers en koelvloeistof. Ook de lichten, verbanddoos, driehoek, brandblusser en claxon worden nagekeken. “Uiteraard gebeurt dit nazicht onder begeleiding en na afloop krijgt iedere bezoeker ook de checklist mee zodat hij weet waarop te letten”, zegt lesgever Sonny Verdonck.  In het atelier bevinden zich twee bruggen waardoor de auto ook onderaan kan bekeken worden.  Een nazicht duurt een 25-tal minuten.

Niettegenstaande de controle zeer uitgebreid is, worden er geen herstellingen uitgevoerd. Indiennodig pompen de leerlingen de banden op en voegen antivries toe voor de ruitensproeiers. “Maar we maken de wagen niet klaar voor de keuring door bijvoorbeeld lichten of motor af te stellen. Met onze checklist kan men immers terecht  in een garage”, luidt het.

Praktisch

Het nazicht gebeurt in de lokalen van het Hotech (toegang via de grote poort op de Brandariskaai) op donderdagen 10, 17, 24 en 31 januari, telkens van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur.

Hoe inschrijven?

De deelname is kosteloos maar inschrijven is noodzakelijk en gebeurt in een ontmoetingscentrum in jouw buurt. Dit kan ook telefonisch gebeuren. Bij inschrijving ontvang je meteen de datum en uur van het nazicht. 

Nieuw: de prekeuring

De keuring van de auto kan een vervelende en dure zaak worden als je onvoorbereid naar het keuringsbureau trekt. Herkeuring kan kosten met zich meebrengen. De prekeuring van Hotech biedt de oplossing: leerlingen en leraars bekijken grondig of je auto keuringsklaar is. Ze voeren een analyse van het uitlaatgas uit, bekijken de lichten, staat van de ophanging, enz  Deze keuring is uitgebreider dan de actie winterprik en gaat ook de wieluitlijning en kwaliteit van de schokdempers na. Verder wordt ook een remmentest uitgevoerd. Na deze prekeuring krijg je een checklist die een bezoek aan een garage, voor eventuele herstelling, doeltreffend maakt.

De prekeuring vindt plaats op maandagvoormiddag tussen 9 en 12 uur op 7 januari, 4 februari, 4 maart, 15 april en 13 mei. Inschrijven kan in een ontmoetingscentrum in jouw buurt.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7391