Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

IDP legt laatste hand aan renovatie vissersschip
Op de scheepswerf IDP aan het Visserijdok te Oostende wordt de laatste hand gelegd aan de scheepsrenovatie van de Nieuwpoort 86 ‘Rudy’. Vissersvader Charles Beuckels houdt er binnenkort mee op en wil dat zijn zoon met het opgeknapte schip een nieuw hoofdstuk breit aan het vissersbestaan.

 Zes jaar geleden investeert Charles Beuckels, dan al 40 jaar visser, in dit splinternieuwe schip. Een vernieuwing die niet van een leien dakje liep. Een jaar geleden al moest er een nieuwe motor in en omwille van de veiligheid moet er nu een verlengstuk in. Het duurde bijna een week om het schip door te zagen. Ook binnen in het ruim worden alle buizen en installaties aangepast.
Voor IDP en de scheepstechnici is het al van in september een hele kluif. Beuckels wil dat zijn schip veiliger wordt voor zijn zoon-opvolger. Zoon Rudy vist al vele jaren, maar is klaar om tegen 3 december, na drie maanden op de scheepswerf, opnieuw uit te varen met het vernieuwde schip. IDP is als scheepswerf in Oostende een van de laatste die zo’n ingrijpende werken kan uitvoeren. Jaren geleden waren er velen aan de kust, maar hier is nog expertise verzameld.
Bron: Focus-WTV (S.K./A.D.)

 

 

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/259-idp-legt-laatste-hand-aan-renovatie-vissersschip.html

Login Form