Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op de Archiefbank Oostende vindt u het volledige archievenoverzicht van het Stadsarchief van Oostende.  Maar dat is niet alles.  We tonen meteen ook de gedetailleerde beschrijvingen van ruim 80.000 gearchiveerde dossiers in  hun historische context én, als kers op de taart, ruim 2.000 rechtstreekse links naar gedigitaliseerde archiefdocumenten.  Zelf een oude geboorteakte opzoeken, even bladeren in de notulen van de Gemeenteraad van 2004 of iets opzoeken in het jaarverslag van Oostende van 1874, het is dus een kwestie van slechts enkele muisklikken. 

De Archiefbank Oostende bestaat al sinds 2008.  Ondertussen heeft de digitale wereld niet stilgestaan. Nieuwe mogelijkheden dienden zich aan die we graag in de website wilden integreren. Bovendien mat de website van de Stad Oostende zich vorig jaar een nieuwe “look & feel” aan en wilden we meestappen in dat verhaal. 

Daarom werd besloten tot een restyling van de Archiefbank Oostende zonder alle bestaande functionaliteiten uit het oog te verliezen. Vanaf 22 november 2012 krijgt u het resultaat te zien op het vertrouwde webadres: www.oostende.be/archiefbank.  Naast een fris laagje make-up, werd vooral inhoudelijk aan de Archiefbank gesleuteld waardoor alles net iets intuïtiever, gebruiksvriendelijker en eenvoudiger is. 

Nieuw is ook de extra snelle toegang tot de gedigitaliseerde documenten.  Bij elke archiefbeschrijving vindt u twee knoppen: eentje voor het gedigitaliseerde document en eentje voor de nadere toegang of index.  Indien er een document of een toegang beschikbaar is, lichten de knoppen op en kan u onmiddellijk dat document raadplegen.   Zo niet, kan u nog altijd doorklikken naar de beschrijving om het document ter inzage aan te vragen.

We hopen dat het resultaat u bevalt en dat u snel uw weg zal vinden in de vernieuwde website. 

 

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7366

Login Form