Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het resultaat krijgt u hier te zien.  Naast een fris laagje make-up werd vooral inhoudelijk aan de Archiefbank gesleuteld waardoor alles net iets intuïtiever, gebruiksvriendelijker en eenvoudiger is. 

De boomstructuur is vervangen door een tegelstructuur die u al meteen op de homepagina vindt.  De tegels zijn logisch opgebouwd.  U kan op elke tegel klikken naar de onderliggende tegels en archiefbeschrijvingen.  

U kan ook een zoekterm ingeven in het gele zoekveld of via de knop "uitgebreid zoeken" die op elke pagina beschikbaar is.  U kan uw zoekactie via de knop "uitgebreid zoeken" verfijnen op woordcombinaties, begin- en einddatum, archiefvormer, onderwerp (aan de hand van de archiefbeheersplannen), enz.  

U kan ervoor kiezen om ook door de documenten te gaan zoeken die aan de archiefbeschrijvingen zijn gekoppeld.  Voor zover die machineleesbaar zijn (gedrukt), zal de zoekmachine dan ook op zoek gaan naar alle beschrijvingen en documeten die aan uw zoekcriteria beantwoorden.  Deze functionaliteit is bijzonder handig om de speld in de hooiberg terug te vinden.
U kan ervoor kiezen om enkel de beschrijvingen die openbaar zijn te bekijken of enkel die waar een digitaal document aan is gekoppeld.  
U kan ook de beschrijvingen selecteren die in een bepaalde periode of sinds een bepaalde datum zijn toegevoegd.  Dat is extra handig als u de Archiefbank ooit al heeft uitgevlooid maar op de hoogte wil blijven van recente aanvullingen.

U kan de zoekresultaten ordenen zoals u dat verkiest: chronologisch, alfabetisch, per archiefvormer, per categorie of per archiefnummer.  U kan elke sortering ook omkeren, dus de recentste eerst i.p.v. de oudste eerst, omgekeerd alfabetisch, enz.

U kan uw zoekactie beperken tot de categorie waarin u zich bevindt of door heel de Archiefbank gaan zoeken.

U krijgt standaard 10 resultaten per pagina te zien, maar u kan er zelf voor kiezen om er 20, 50 of 100 per pagina te tonen.

Als er op de Beeldbank Oostende resultaten te zien zijn die aan uw zoekactie voldoen, kan u meteen klikken op de link die u naar de Beeldbank leidt.

Onder elke archiefbeschrijving en boven de zoekresultaten vindt u een zgn. kruimel.  U kan altijd op elk onderdeel ervan klikken om naar de gewenste categorie te gaan.  

Nieuw is ook de extra snelle toegang tot de gedigitaliseerde documenten.  Bij elke archiefbeschrijving vindt u twee knoppen: eentje voor het gedigitaliseerde document en eentje voor de nadere toegang of index.  Indien er een document of een toegang beschikbaar is, komen de knoppen uit de verf met een pdf-icoontje erbij en kan u onmiddellijk dat document downloaden en raadplegen.   Zo niet, kan u nog altijd doorklikken om de gedetailleerde beschrijving te lezen of om het document ter inzage aan te vragen.  

Als u helemaal opnieuw wil beginnen, klikt u gewoon op het Archieflogo linksboven op de pagina.

Het is misschien even wennen maar we hopen dat het resultaat u bevalt en dat u snel uw weg zal vinden in de vernieuwde website. 

 

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7368

Login Form