Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor de kinderen is er het Huis van de Kerstman (van 14 tot 24 december in de Alfons Pieterslaan). Jongeren kunnen op 31 december het echte eindejaar vieren op tal van feesten en intussen ook genieten van het Eindejaarsvuurwerk (om middernacht aan het Groot Strand t.h.v. Kursaal Oostende). Jong en oud zijn welkom op ‘Winterijs’ (van 30 november tot 6 januari op het Wapenplein) en op de winterglijbaan (van 19 december tot 6 januari) op het Vissersplein.

Maar er is nog zo veel meer. Handelszaken zetten hun beste beentje voor om je gezellig te ontvangen tijdens je eindejaarsinkopen. En daar mag soms wel eens een extraatje bij, zoals in de Alfons Pieterslaan waar de handelaars je in de laatste week van het jaar (26 tot 29 december) trakteren op bubbels in het Huis van de Kerstman.

Op het Wapenplein is er een gezellige kerstmarkt (7 december tot 6 januari). Naast de traditionele hapjes en drankjes kan je er terecht voor leuke kerstgeschenken. De pleinen worden feestelijk aangekleed met sfeerverlichting en er is ook animatie. Ook de wekelijkse markt blijft tijdens Winterijs in het stadscentrum. De ‘wintermarkt’ op donderdag vind je op het Mijnplein, de Groentemarkt en in de Adolf Buylstraat. Op zaterdag kun je terecht op de Groentemarkt en in de Adolf Buylstraat.

Het Leopoldpark wordt omgetoverd tot een sfeervol eindejaarsdecor met Sfeer in het Park (30 november tot 6 januari). De accenten liggen vooral op de kiosk en het Bloemenuurwerk. De ideale locatie voor een romantische winterwandeling dus!

Tijdens de kerstdrink op wijk Hazegras (op 16 december in de Graaf de Smet de Naeyerlaan) worden alle buurtbewoners verwend met een gratis kerstmuts en lekkere hapjes. Er weerklinkt ook kerst- en live muziek met de Melody Makers. Uiteraard zijn er ook (kerst)drankjes verkrijgbaar. Meer info op www.hazegras.com.

Feestzaal Vuurtoren (Thomas Van Loostraat) presenteert op 22 december een ‘Kerstvistijn’. Op het menu: kinderanimatie, muziek en lekkere vishapjes en drankjes. Meer info? Handelaars Vuurtoren vzw en Werkgroep, T 059/34.11.60 - 0495/25.06.87.

De Handelaarsbond van Mariakerke en Raversijde biedt op 26 december gratis Glühwein en warme chocolademelk aan in de tent op het Strandplein. Om19.00 uur is er een speciaal kindervuurwerk op het strand.

Kerstig Stene is een gezellige avond op 05 januari 2013 in de versierde tent op het Kerkplein, met heerlijke Glühwein of Hasseltse Koffie. Meer info op www.feestcomitestene.be.

Op zaterdag 5 en zondag 6 januari viert ten slotte ook de wijk Hazegras het nieuwe jaar. Met een receptie, optredens en een brunch. Meer info op www.hazegras.com.

Op 5 januari 2013 zijn er -al voor de 25ste keer!- ijsberen te spotten in Oostende. Om 15.00 uur trotseren ze het koude water van de Noordzee ter hoogte van de Drie Gapers. Elke deelnemer ontvangt een prijzentas en een jenevertje. Inschrijven kan via www.nieuwjaarsduik.be.

Onder de noemer ‘Wintervuur’ nodigt De Paulusfeesten vzw iedereen uit om de Kerstboomverbranding mee te vieren op de Zeedijk en het (Klein) strand op 12 januari 2013. Het vreugdevuur wordt ontstoken om 18.00 uur. Je kan er ook genieten van een jenevertje, een glaasje Glühwein, een hotdog of ander lekkers. Meer info op www.paulusfeesten.be.

Het volledige programma en alle details vind je op www.eindejaarinoostende.be.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7355

Login Form