Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wist u dat u alle akten van de burgerlijke stand (geboorten, huwelijke en overlijdens) van Oostende, Stene, Zandvoorde en Mariakerke vanaf 1796 tot en met 1911 gratis en integraal online kan raadplegen?  En dat u zomaar online in alle gemeenteraadsverslagen en jaarverslagen van de Stad Oostende vanaf halfweg de 19de eeuw kan bladeren?  Het  kan allemaal via de Archiefbank Oostende.

De Archiefbank Oostende is een werkinstrument waarop u het volledige archievenoverzicht van het Stadsarchief van Oostende vindt.  Maar dat is niet alles.  We gaan een stap verder en tonen meteen ook de gedetailleerde beschrijvingen van alle gearchiveerde dossiers én, als kers op de taart, ruim 2.000 rechtstreekse links naar gedigitaliseerde archiefdocumenten. Zelf een oude geboorteakte opzoeken, even bladeren in de notulen van de Gemeenteraad van 2004 of iets opzoeken in het jaarverslag van Oostende van 1874, het is een kwestie van slechts enkele muisklikken.

De Archiefbank Oostende bestaat al sinds 2008 en ondertussen heeft de digitale wereld ook niet stilgestaan. Nieuwe mogelijkheden dienden zich aan die we graag in de website wilden integreren. Bovendien mat de website van de Stad Oostende zich vorig jaar een heel nieuw kleedje aan en wilden we meestappen in dat verhaal.  

Daarom werd besloten tot een make-over van de Archiefbank Oostende zonder alle bestaande functionaliteiten uit het oog te verliezen. Binnenkort krijgt u het resultaat te zien op hetzelfde webadres: www.oostende.be/archiefbank.  Al zeggen we het zelf, het resultaat mag er zijn.  Naast een fris nieuw laagje make-up, werd vooral inhoudelijk aan de Archiefbank gesleuteld waardoor alles net iets intuïtiever, gebruiksvriendelijker en eenvoudiger zal zijn.  

Nog heel even kan u dus genieten van de Archiefbank Oostende 1.0.  Binnenkort pakken we uit met de Archiefbank Oostende 2.0 !

 

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7346

Login Form