Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Heraanleg Dorpsstraat: stand van zaken

De werkzaamheden worden opgesplitst in diverse fasen:

  • fase 1: Zwitserlandstraat
  • fase 2: Passchijnstraat tussen de Aartshertogstraat en de Zwitserlandstraat.
  • fase 3: Passchijnstraat tussen de Zwitserlandstraat en de Roemeniëstraat.
  • fase 4: Roemeniëstraat
  • fase 5: Passchijnstraat tussen de Roemeniëstraat en de Northlaan.

Op 12 november 2012 starten de nutsmaatschappijen met de vernieuwing van de leidingen water, gas, elektriciteit en telefoon (in fase 1). Aansluitend worden de nutsleidingen vernieuwd in fasen 2, 3, 4 en 5.

Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen wordt hoofdzakelijk gewerkt in de trottoirs. Daarom wordt de rijweg niet opgebroken, tenzij plaatselijk en tijdelijk om een doorsteek te maken. Om het werfverkeer vlot de straat te laten in- en uitrijden, wordt tijdens de werkdagen geen doorgaand verkeer toegelaten. Mogelijks zullen garages enkele dagen niet bereikbaar zijn. Na de werkuren is plaatselijk verkeer toegelaten.

Na de vernieuwing van de hoofdkabels worden de sleuven en werfputten hersteld in mager beton. Aansluitend worden de huisaansluitingen vernieuwd. Deze werken zijn plaatselijk, in het trottoir, ter hoogte van de woning.

Bedoeling is om de werken van de nutsmaatschappijen in fase 1 en fase 2 te voltooien tegen de paasvakantie. Normaliter starten de rioleringswerkzaamheden in fase 1 na de paasvakantie. Deze planning is evenwel nog onder voorbehoud omdat de aannemer momenteel nog niet gekend is. De definitieve planning van de rioleringswerken wordt meegedeeld in een volgende bewonersbrief.

Aansluitingen openbaar nut
Wil je een telefoonaansluiting, internetaansluiting, gasaansluiting, elektriciteitsaansluiting… aanvragen, dan raden wij aan om dit zo snel mogelijk te doen, nu de straat toch opgebroken wordt. Zo voorkomen we immers dat pas aangelegde straten opnieuw moeten worden opgebroken. Je kunt je aanvraag richten naar de diverse nutsmaatschappijen:

  • Eandis: Scheepsdalelaan 56, 8000 Brugge, T 078/35.35.34
  • Belgacom: Teleboetiek, Marie Joséplein 12, T 059/56.19.20 of via het algemeen nummer 0800/22.700
  • TMVW: Schaakstraat 100, 8310 Brugge, T 050/36.83.11
  • Telenet: Guido Gezellelaan 6, Roeselare, T 015/66.66.66

Gelieve bij de aanvraag te vermelden dat er nu wegwerkzaamheden aan de gang zijn, zodat de aansluiting spoedig kan gebeuren.

Geveltuintjes
Om de integratie van groen in de wijk te stimuleren, kunt u gratis een aanvraag indienen voor een geveltuintje. Het aanvraagformulier vind je op www.oostende.be/groen of krijg je bij de directie Openbaar Domein.

Huisvuilophaling
Mogen wij vragen om de huisafval- en de pmd-zakken en karton tijdens de werkzaamheden te plaatsen op de dichtst bij zijnde straathoek? Dat kan op de volgende locaties: op de hoek van de Zwitserlandstraat en de Nieuwpoortsesteenweg, op de hoek van de Zwitserlandstraat en de Leopold Van Tyghemlaan, op de hoek van de Passchijnstraat en de Aartshertogstraat, op de hoek van de Roemeniëstraat en de Nieuwpoortsesteenweg, op de hoek van de Roemeniëstraat en de Leopold Van Tyghemlaan en op de hoek van de Passchijnstraat en de Northlaan.

Minderhinderkaart
Bewoners of personen die over een garage beschikken, kunnen terecht bij de firma Vinci Park nv (Hendrik Serruyslaan 38, T 059/80.69.59 of www.vincipark.be/oostende) voor een gratis minderhinderkaart. Daarmee kun je gratis parkeren op het openbaar domein tijdens de duur van de werkzaamheden. Bij de aanvraag moet een afschrift van de volgende documenten worden gevoegd: identiteitskaart, inschrijvingsbewijs van het voertuig en eigendomsbewijs of huurovereenkomst van de garage.

Voor meer inlichtingen kun je terecht bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059/80.55.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7326