Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Dubbel kerstplezier - op stap naar Aken en Valkenburg

Op dinsdag 11 december onderneemt het Sociaal Huis een heuse twee landen uitstap, want we bezoeken achtereenvolgens de kerstmarkt van Aken (Dtl.) en deze van Valkenburg (Nl.). Traditiegetrouw doen we deze reis per comfortabele bus, met vertrek en terugkeer aan het ontmoetingscentrum De Schelpe. Iedereen mag mee. Kostprijs: 28 euro, busreis, koffie en aperitief inbegrepen.

We rijden eerst naar Aken, net over de Duitse grens. Dit cultuurstadje is vooral bekend om zijn Dom, één van de merkwaardigste bouwwerken van West-Europa. Naast het verkeersvrij centrum kan men er ook het stadhuis en de Elisabronnen, met hun thermaal water, bezoeken.

Daarna rijden we verder naar Valkenburg, in Nederlands Limburg. Valkenburg is hét toeristisch centrum van deze provincie en is vooral bekend door zijn mergelgrotten. Veel (ook bovengrondse) activiteiten staan er in het teken van de grondwinning.

Deze daguitstap met dubbel kerstplezier is begeleid door vrijwilligers van het Sociaal Huis. Op de bus worden documentatiemapjes (met plannetjes van de twee steden) uitgedeeld.

Praktisch

7.30 uur: verzamelen aan De Schelpe, Schelpenstraat 20. Mogelijkheid tot koffie.
7.40 uur: vertrek De Schelpe.
11.00 uur: aankomst Aken. Aperitief. Iedereen vrij, mogelijkheid tot (eventueel zelf meegebrachte) lunch. Onderweg is er een sanitaire stop voorzien.
14.30 uur: vertrek Aken.
15.10 uur: aankomst Valkenburg. Iedereen vrij.
19 uur: vertrek Valkenburg.
22 uur: aankomst De Schelpe.
Stipte aanwezigheid bij de vertrekuren is een vereiste! Vergeet je identiteitskaart niet.

Inschrijven is verplicht en kan enkel in om het even welk van de tien ontmoetingscentra van het Sociaal Huis (dus niet aan het centraal loket in de E. Cavellstraat!).

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7244