Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het Stadsproject Wij, VarkenLand (WVL) toont het resultaat van een creatief onderzoek naar de identiteit van de West-Vlaming. In dit onderzoek staat de herinnering, het verlangen en het zwijn / het varken centraal. Het project trekt in de periode september – november 2012 langs 13 West-Vlaams steden en gemeenten. Ook in Oostende wordt halt gehouden! De ticketverkoop voor de kortfilm 'Mont Blanc' (Gilles Coulier) + de Theatersolo 'Wij VarkenLand' van Lucas De Man in Oostende is gestart ...

De kortfilm ‘Mont Blanc’ van Gilles Coulier en de theatersolo ‘Wij VarkenLand’ van Lucas De Man worden samen gepresenteerd op zaterdag 17 november in Club Terminus om 20.00 uur. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de deur de avond zelf. Het aantal plaatsen is beperkt, dus rep je als de bliksem naar het Uitloket van het Stadhuis Oostende (benedenverdieping) en bemachtig vandaag nog je ticket.

MONT BLANC - KORTFILM GILLES COULIER
Regisseur Gilles Coulier beschrijft in de kortfilm ‘Mont Blanc’ de zoektocht van een terminale gepensioneerde man naar de band met zijn zoon. In een roadtrip naar de Matterhorn in Zwitserland vinden de twee elkaar voor het eerst in hun leven, wanneer het eigenlijk al te laat is. Coulier gaat op deze manier metaforisch om met de woorden roots en identiteit, iets wat al uitvoerig aanwezig was in zijn twee vorige kortfilms: IJsland en Paroles.

WIJ, VARKENLAND - SOLO LUCAS DE MAN
30 jaar is Stijn Anton Maria Vanakker. 30 jaar waarvan 12 on the road van stad naar stad. En nu na 12 jaar komt hij terug, naar zijn geboortestreek, naar West-Vlaanderen. Zijn moeder is overleden, zijn vader en zijn broer blijven achter. Stijn keert terug naar de boerderij waar hij opgroeide. Wij, VarkenLand is een voorstelling over terugkeren en doorgaan, over roots, dromen, varkens, boeren en West- Vlaanderen. Gemaakt en gespeeld door Lucas De Man en het varken Ivo onder begeleiding van Johan Dehollander.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7272

Login Form