Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Jaarlijks verzendt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) de heffingsbiljetten voor de heffing op de waterverontreiniging (heffingsjaar 2012). Gezinnen die beschikken over een eigen waterwinning (grondwaterwinning) en abonnees van de drinkwatermaatschappij Brabant Water ontvangen zo‘n heffingsbiljet. In een aantal gevallen kunnen burgers ook een vrijstelling aanvragen.

De VMM maakte een toelichting over de vrijstelling van de heffing 2012. Deze toelichting is beschikbaar op de website www.vmm.be/heffingen.

Burgers die hun afvalwater zuiveren in een individuele behandelingsinstallatie voor afvalwater (IBA) kunnen een vrijstelling van de heffing aanvragen. Hiervoor moet een attest worden ingediend, dat door de burgemeester werd ingevuld en ondertekend. Het attest is dit jaar niet gewijzigd. Indien je geen exemplaar meer hebt, dan kun je dit aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvragen tot vrijstelling en bezwaarschriften moeten schriftelijk en tijdig worden opgestuurd naar de Vlaamse Milieumaatschappij, t.a.v. de Algemeen directeur, Postbus 53, 9320 Erembodegem. De vrijstellingsvoorwaarden en de procedure om de vrijstelling aan te vragen, kun je terugvinden op www.vmm.be/heffingen.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7236

Login Form